Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Raikkonen: Χρειαζόμαστε και τύχη

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Raikkonen: Χρειαζόμαστε και τύχη

FORMULA 1

Raikkonen: Χρειαζόμαστε και τύχη

FORMULA 1

Μπορεί ο Kimi Raikkonen να είναι προικισμένος με σπάνιο οδηγικό ταλέντο αλλά κατά γενική ομολογία, στην καριέρα του στη Formula 1 έχει αποδειχθεί πως δεν γεννήθηκε το ίδιο προικισμένος στον τομέα της… τύχης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 μίλησε σχετικά μετά τον αγώνα του Σπα, εκεί όπου η Ferrari «χτυπήθηκε» εις διπλούν. Στη δική του περίπτωση με πτώση στην πίεση λαδιού του κινητήρα στις κατατακτήριες και στην περίπτωση του Sebastian Vettel με το διαλυμένο ελαστικό στον προτελευταίο γύρο. Δύο συμβάντα που ελαχιστοποίησαν τη βαθμολογική συγκομιδή της Scuderia στον ενδέκατο γύρο της σεζόν.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και ελπίζω στη συνέχεια να έχουμε περισσότερη τύχη στο πλευρό μας. Κάνουμε σωστά τη δουλειά μας αλλά δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είναι απογοητευτικό. Όχι μόνο για μένα αλλά για όλη την ομάδα. Στο Βέλγιο είχαμε δύο συμβάντα που μας στοίχησαν πολύ», είπε ο Iceman.

Advertisement
Advertisement

Επόμενη στάση στο καλεντάρι του μαγικού κόσμου της Formula 1 είναι το ιταλικό Grand Prix. Εντός έδρας, στο μητροπολιτικό πάρκο της Μόντσα, η Ferrari ελπίζει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ωστόσο ο Raikkonen ξέρει πως αυτό δεν θα είναι εύκολο…

«Νομίζω πως τα μονοθέσια με μονάδες ισχύος της Mercedes έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα σε τέτοιου είδους πίστες. Ελπίζω, παρότι ο εντός έδρας αγώνας για εμάς να εξελιχθεί καλύτερα, παρότι η πίστα είναι γεμάτη ευθείες. Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα έχουμε αναβαθμίσεις που ευελπιστώ να μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε τη νίκη», τόνισε ο Φινλανδός.

Advertisement

Το ιταλικό Grand Prix θα διεξαχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.