Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Gasly

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Gasly

FORMULA 1

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Gasly

FORMULA 1

Μπορεί τα αποτελέσματα του Pierre Gasly να είναι απογοητευτικά, ωστόσο η Red Bull Racing δείχνει -προς το παρόν- να τον στηρίζει.

Advertisement
Advertisement

Μετά το παιδαριώδες λάθος του στο γερμανικό Grand Prix όπου έχασε την ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα και αρκετούς βαθμούς, πέφτοντας πάνω στην Scuderia Toro Rosso του Alex Albon, υπήρξε… έξαρση φημών.

Βλέπετε, το βάθρο του Daniil Kvyat με την STR δεν βοήθησε τον Γάλλο – αντίθετα δημιούργησε πολλές συζητήσεις για αλλαγή θέσεων ανάμεσα στους δύο οδηγούς. Ωστόσο, ο σύμβουλος της Red Bull που ουσιαστικά παίρνει τις αποφάσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα, ο Helmut Marko, τόνισε ξανά πως δεν θα υπάρξει αλλαγή μεσούσης της σεζόν.

«Φέτος δεν θα αλλάξουμε κάτι. Θα ολοκληρώσουμε τη σεζόν με αυτή τη σύνθεση», είπε ο Αυστριακός στο motorsport.com αν και επιβεβαίωσε πως οι εμφανίσεις του Kvyat θέτουν υπό πίεση τον Gasly.

Advertisement
Advertisement

Πάντως, παρά τις πολιτικά ορθές δηλώσεις που επιδιώκουν να αποτρέψουν και την αποσταθεροποίηση εντός των τειχών της Red Bull Racing, έχει πολλάκις στο παρελθόν αποδειχθεί πως τέτοιες αλλαγές έρχονται ξαφνικά.

Πρέπει επίσης να σημειωθούν δηλώσεις του επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, όπου τόνισε πως στο δεύτερο μισό της σεζόν θέλουν να μαζεύουν βαθμούς και από τους δύο οδηγούς τους, ώστε να κυνηγήσουν τη Ferrari στη μάχη της δεύτερης θέσης στους κατασκευαστές.

Advertisement

Μετά τους πρώτους έντεκα αγώνες της σεζόν, ο Max Verstappen έχει πανηγυρίσει δύο νίκες, με άλλες δύο παρουσίες στο βάθρο, είναι μόνιμα στο Top5 και έχει μαζέψει 162 βαθμούς. Αντίθετα ο Gasly, έχει μόλις οκτώ πλασαρίσματα στους βαθμούς, με συνολική συγκομιδή 55 πόντων.