Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πρώτο δείγμα θετικό για τους «ταύρους»

Ελλάδα 18:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτο δείγμα θετικό για τους «ταύρους»

FORMULA 1

Πρώτο δείγμα θετικό για τους «ταύρους»

FORMULA 1

Μπορεί η Red Bull Racing να μην έχει υψηλές προσδοκίες για το Grand Prix Βραζιλίας που αποτελεί τον προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ωστόσο η πρώτη ημέρα δουλειάς στο Ιντερλάγκος είχε θετικό πρόσημο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Τουλάχιστον αν αναλογιστεί κανείς την επισκόπηση της ημέρας από πλευράς των οδηγών της αυστριακής ομάδας, που μπορεί να μην εκτόπισαν από την κορυφή τις Mercedes αλλά είχαν ανταγωνιστικές επιδόσεις.

#3 DANIEL RICCIARDO
FP1, Θέση: 4, Καλύτερος χρόνος: 1:14.449, Γύροι: 27
FP2, Θέση: 5, Καλύτερος χρόνος: 1:13.585, Γύροι: 39

Advertisement
Advertisement

«Η παρουσία στην πρώτη πεντάδα σε αυτή την πίστα αποτελεί καλό αποτέλεσμα για εμάς. Δεν είμαι σίγουρος αν θα παραμείνω τόσο ψηλά και αύριο αλλά αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος μου. Συνήθως όταν έχουμε Παρασκευές σαν και αυτή, το Σαββατοκύριακο τα πράγματα εξελίσσονται λίγο καλύτερα. Άλλαξαν τα κερμπ στις στροφές 2 και 8. Παλιά πατούσαμε και με τους τέσσερις τροχούς πάνω στα κερμπ αλλά τώρα είναι πολύ ψηλά κι αυτό σημαίνει πως οι στροφές έγιναν πιο κλειστές. Έχει αλλάξει λοιπόν η προσέγγιση σε κάποιες στροφές αλλά το οδόστρωμα είναι μια χαρά. Θα μπορούμε να κάνουμε προσπεράσεις αλλά νομίζω πως θα βασιστούμε περισσότερο στη στρατηγική. Θα είναι αγώνας με τουλάχιστον δύο αλλαγές ελαστικών για κάθε οδηγό κι αυτό γεννά περισσότερες ευκαιρίες. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, δεν ξέρω τι θα γίνει και με τον καιρό».

ricciardo-bra15-face-a640

#26 DANIIL KVYAT
FP1, Θέση: 6, Καλύτερος χρόνος: 1:14.696, Γύροι: 25
FP2, Θέση: 9, Καλύτερος χρόνος: 1:13.848, Γύροι: 40

«Η πίστα ήταν “βρώμικη” το πρωί αλλά η κατάστασή της βελτιώθηκε πολύ στο FP2. Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε γιατί μπορούμε να κινηθούμε ταχύτερα, ειδικά στον δεύτερο τομέα της πίστας. Δεν είναι μία βολική πίστα για εμάς. Γενικά ήταν μία καλή ημέρα. Κάναμε πολλούς γύρους και μαζέψαμε πολλά δεδομένα για ανάλυση. Ελπίζω αύριο να βελτιωθούμε ώστε να κερδίσουμε αρκετούς βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο».

Advertisement

kvyat-bra15-act-a640tall