Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Προσεύχεται για τον Schumacher ο Hamilton

Ελλάδα 23:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσεύχεται για τον Schumacher ο Hamilton

FORMULA 1

Προσεύχεται για τον Schumacher ο Hamilton

FORMULA 1

Οι κατατακτήριες δοκιμές του βελγικού Grand Prix βρήκαν τον Lewis Hamilton στην κορυφή της κατάταξης. Ωστόσο δεν απλά μία ακόμα pole position για τον Βρετανό – ήταν αυτή που του επέτρεψε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 68 pole position που κατείχε ο Michael Schumacher.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο αγωνιστικός διευθυντής του σπορ, Ross Brawn, έσπευσε να μεταφέρει στον Βρετανό οδηγό τα συγχαρητήρια της οικογένειας του άτυχου επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, που ήταν εμφανώς συγκινημένος.

Μιλώντας στο χώρο της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού του Σπα στο πλαίσιο των συνεντεύξεων μετά τις κατατακτήριες, ο οδηγός της Mercedes είπε: «Είναι μία ξεχωριστή μέρα για μένα. Ήξερα πως ήταν στον ορίζοντα η επίτευξη της 68ης pole αλλά δεν το σκεφτόμουν πολύ. Θυμάμαι να παρακολουθώ πρώτη φορά αυτό το Grand Prix το 1996, καθόμουν στην πρώτη στροφή και όταν πέρασε ο Michael ο κινητήρας του τάραξε τα πλευρά μου. Ήταν απίστευτο, εκείνη τη στιγμή η αγάπη μου για το σπορ ανέβηκε σε άλλο επίπεδο. Τώρα έχω ισοφαρίσει τις pole του – είναι απίστευτο. Ειδικά γνωρίζοντας τον Michael, γνωρίζοντας πως ήταν ένας θρύλος. Νιώθω πολύ υπερήφανος. Είχα το προνόμιο να τρέξω μαζί του στο κάνοντας καρτ στο Κέρπεν και μετά στην F1. Πάντα τον θαύμαζα».

Advertisement
Advertisement

Όμως δεν περιορίστηκε εκεί. Η πρώτη του επικοινωνία με το κοινό του μέσω των social media, περιελάμβανε το παρακάτω μήνυμα:
«Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα μαζί σου. Το να ισοφαρίσω το ρεκόρ σου είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Προσεύχομαι συνέχεια για εσένα και την οικογένειά σου»

Advertisement

Ο Schumacher εξακολουθεί να δίνει τη μάχη του στην προσπάθεια ανάκαμψης από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε κάνοντας σκι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013. Τα τελευταία χρόνια η αποθεραπεία του πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι του στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ενημέρωση για την ακριβή κατάστασή του.