Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πράσινο φως για τη Forza Rossa

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πράσινο φως για τη Forza Rossa

FORMULA 1

Πράσινο φως για τη Forza Rossa

FORMULA 1

Όλα δείχνουν πως μετά από την ομάδα του Gene Haas, άλλη μία ομάδα θα πάρει έγκριση συμμετοχής στον μαγικό κόσμο της Formula 1, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ο λόγος για την Forza Rossa ή FRR F1 Team Project.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ίσως θυμάστε πως όταν πριν από έξι εβδομάδες η FIA έδινε το πράσινο φως στην αμερικανική ομάδα, ανακοίνωσε πως εξετάζει την αίτηση της Forza Rossa που τελικά, κρίθηκε πως μπορεί να «κολυμπήσει στα βαθιά».

Ενώ αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς FIA, να σας πούμε όσα γνωρίζουμε για τη νεοσύστατη αυτή ομάδα. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο γνωστός στα paddock, Colis Kolles, που έχει διατελέσει επικεφαλής των Midland/Spyker/Force India και HRT. Όχι τυχαία καθότι είναι Ρουμανικής καταγωγής, όπως άλλωστε και η ομάδα.

Ο δαιμόνιος Colin Kolles επιστρέφει!

Advertisement
Advertisement

Στο project εμπλέκεται και ο Ion Bazac, επίσημος αντιπρόσωπος της Ferrari στη βαλκανική χώρα. Μάλιστα η αντιπροσωπεία του λέγεται… «Forza Rossa». Πρόκειται για επιτυχημένο επιχειρηματία και γιατρό, που μάλιστα έχει διατελέσει και ως υπουργός υγείας της Ρουμανίας!

H έδρα της ομάδας αναμένεται να είναι επί γερμανικού εδάφους, κοντά στο Μόναχο, ενώ πέραν του λογικού συσχετισμού με τη Ferrari, «παίζει» και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Renault  για την παροχή μονάδων ισχύος.

Όπως και η Haas, η FRR θέλει να είναι στο grid του 2015 αν και είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει και η είσοδος της στο σπορ να γίνει το 2016. Εκτός κι αν αγοράσει κάποια υπάρχουσα ομάδα, με πιθανή υποψήφια την Caterham…