Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Που πας χωρίς προσομοιωτή;

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που πας χωρίς προσομοιωτή;

FORMULA 1

Που πας χωρίς προσομοιωτή;

FORMULA 1

Μπορεί η Sauber να έχει ως ατού της την προηγμένη της αεροδυναμική σήραγγα αλλά το μεγάλο της μειονέκτημα είναι η έλλειψη προσομοιωτή στις εγκαταστάσεις του Χίνβιλ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Αυτό ενδέχεται να «κοστίσει» περισσότερο στους οδηγούς της ελβετικής ομάδας τώρα, ενόψει του βελγικού Grand Prix, όπου θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά οι νέοι κανονισμοί σχετικά με τις εκκινήσεις και τον περιορισμό ηλεκτρονικής βοήθειας προς τους οδηγούς.

Τουλάχιστον αυτός είναι ο φόβος του οδηγού της Sauber, Felipe Nasr. Ο Βραζιλιάνος μίλησε σχετικά στο βρετανικό Autosport: «Το γεγονός πως δεν έχουμε πρόσβαση σε προσομοιωτή, σίγουρα αποτελεί μειονέκτημα. Αυτό το ξέρει η ομάδα και γι’ αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για τη νέα σεζόν. Η δουλειά στον προσομοιωτή μπορεί να έχει μόνο θετικό αντίκτυπο σε εμάς τους οδηγούς, σε βοηθά να στρέψεις την προσοχή σου στο Σαββατοκύριακο, να προετοιμαστείς, να δουλέψεις στην οδηγική σου τεχνική, τις αγωνιστικές γραμμές, τα σημεία πέδησης. Είναι πολλοί αυτοί οι τομείς στους οποίους μπορείς να δουλέψεις».

Advertisement
Advertisement

Nasr-Jerez15-incar-a640

Πως όμως μπορούν στη Sauber να αναπληρώσουν τις απώλειες από την απουσία προσομοιωτή;

«Δουλεύουμε με κάποιους εναλλακτικούς τρόπους. Παρακολουθούμε video, προσπαθούμε να αναπαραστήσουμε κάποια πράγματα στο μυαλό μας και γενικά, από τη στιγμή που υπάρχουν οι περίοδοι ελεύθερων δοκιμών, δεν χάνουμε πάρα πολλά. Όμως ειδικά σε περιπτώσεις όπως τώρα, που θα έπρεπε να δοκιμαστούμε σε κάτι νέο, θα μπορούσαμε να το κάνουμε στον προσομοιωτή», είπε ο Nasr.

Advertisement

O 22χρονος παραδέχθηκε πως ήδη από την Ουγγαρία, άρχισαν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, μειώνοντας τη… «βοήθεια» προς τους οδηγούς στην εκκίνηση του Χανγκαρόρινγκ. Εκεί ο Nasr πλασαρίστηκε ενδέκατος ενώ ο teammate του, Marcus Ericsson, κατάφερε να βαθμολογηθεί.