Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πότε έρχεται η επόμενη αναβάθμιση της Honda;

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται η επόμενη αναβάθμιση της Honda;

FORMULA 1

Πότε έρχεται η επόμενη αναβάθμιση της Honda;

FORMULA 1

Αναμφίβολα η Honda αποτελεί τη μεγάλη και ιδιαιτέρως ευχάριστη έκπληξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία που πέρασε τρεις σεζόν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας συνεργαζόμενη με τη McLaren, πέρασε από πέρυσι στο στρατόπεδο της Red Bull. Αρχικά προμηθεύοντας με υβριδικές μηχανές τη δεύτερη ομάδα των «ταύρων», τη Scuderia Toro Rosso.

Έχει, παρά την ανάγκη ταχείας εξέλιξης ενόψει 2019, έκανε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός και έβαλε τα θεμέλια για τα φετινά στάνταρ απόδοσης που επιτέλους, αρμόζουν στο ιστορικό όνομα της μάρκας.

Η Honda έχει βρει ταχύτητα μαχόμενη πλέον στα ίσια με τη Ferrari αλλά και αξιοπιστία, με τον Max Verstappen να έχει τερματίσει στο Top5 και των δέκα αγώνων που έχουν διεξαχθεί έως τώρα στο πλαίσιο της φετινής σεζόν. Αντίστοιχο σερί, χωρίς αστοχίες της υβριδικής του μηχανής, είχε να κάνει από το 2016!

Advertisement
Advertisement

Κι ενώ λοιπόν η Honda λαμβάνει τα εύσημα για την «αντεπίθεσή» της, οι Ιάπωνες ξέρουν πως δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν στάσιμοι. Έτσι κυνηγούν συνέχεια κάτι καλύτερο, έχουν μάλιστα «τρέξει» την εξέλιξη του κινητήρα τους φέτος.

Πότε όμως περιμένουμε το επόμενο βήμα; Την απάντηση δίνει ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, μιλώντας στο Motorsport-Total.com.

Advertisement

«Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Αν όμως έρθει νέα, αναβαθμισμένη υβριδική μηχανή, νομίζω πως η κατάλληλη στιγμή θα είναι μάλλον σε αγώνες όπως το Σπα (σ.σ. στο Βέλγιο στα τέλη Αυγούστου) ή στη Μόντσα (σ.σ. στο ιταλικό Grand Prix τις αρχές Σεπτεμβρίου). Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να έχουμε κι άλλες βελτιώσεις μέσα στη σεζόν. Στη Honda κάνουν καλή δουλειά και είναι ξεκάθαρο πως μειώνουν την διαφορά», είπε ο Βρετανός.

 

Advertisement