Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσο επηρέασε τη Ferrari ο θάνατος του Marchionne;

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο επηρέασε τη Ferrari ο θάνατος του Marchionne;

FORMULA 1

Πόσο επηρέασε τη Ferrari ο θάνατος του Marchionne;

FORMULA 1

Μπορεί φέτος Sebastian Vettel και Ferrari να ηττήθηκαν κατά κράτος από τον Lewis Hamilton και τη Mercedes AMG Petronas αντίστοιχα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ιταλικό στρατόπεδο είχε μία μεγάλη απώλεια στα μέσα της σεζόν – αυτή του Sergio Marchionne.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όμως πόσο επηρέασε πραγματικά τη Scuderia η απώλεια του προέδρου της; Θυμίζουμε πως αυτή ήρθε λίγο πριν το Ουγγρικό Grand Prix, σε μία περίοδο όπου όλα ήταν ακόμα ανοιχτά και στα δύο πρωταθλήματα.

«Ο θάνατος του προέδρου μας, του κυρίου Marchionne, προφανώς μας επηρέασε. Ήταν δύσκολη περίοδος. Οι καθημερινές λειτουργίες συνεχίστηκαν κανονικά, όλοι ξέρουν τη δουλειά τους και ήξερα τι να κάνουν. Όμως σίγουρα δεν είναι εύκολο για εμάς. Νομίζω προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε όσο γινόταν χωρίς να χάσουμε την προσοχή μας. Νομίζω πως αυτό θα ήθελε κι εκείνος να κάνουμε. Πάντα μας πίεζε για αποτελέσματα αλλά ήταν την ίδια ώρα εκεί για να μας βοηθήσει και να μας καθοδηγήσει. Ήταν μεγάλη απώλεια αλλά σαν ομάδα προσπαθήσαμε να την ξεπεράσουμε, σεβόμενοι εκείνον και την κληρονομιά που άφησε πίσω», είπε ο Vettel με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Advertisement
Advertisement

vettel-singa18-b640

Φέτος ο Γερμανός έμεινε 88 πόντους πίσω από τον Lewis Hamilton στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, έχοντας 5 νίκες έναντι 11 του Βρετανού. Αντίστοιχα και η Ferrari ηττήθηκε ξανά από τη Mercedes στους κατασκευαστές. Πως όμως θα καταφέρει να σπάσει την κυριαρχία των ασημί βελών;

«Από εδώ και πέρα είναι στο δικό  μας χέρι να εξετάσουμε κάθε μικρή λεπτομέρεια και να βελτιωθούμε πως θα είμαστε ισχυρότεροι, με καλύτερο πακέτο ενόψει της επόμενης σεζόν», σχολίασε ο Vettel.

Advertisement

vettel-mex17-a640

 

Advertisement