Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσο χάνει η McLaren στην ευθεία του Μπακού;

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο χάνει η McLaren στην ευθεία του Μπακού;

FORMULA 1

Πόσο χάνει η McLaren στην ευθεία του Μπακού;

FORMULA 1

Είναι γνωστό πως η μονάδα ισχύος της Honda με την οποία εφοδιάζονται και φέτος τα μονοθέσια της McLaren, υστερεί σημαντικά του ανταγωνισμού. Μόνο που το αποτέλεσμα αυτής της υστέρησης, οδηγεί σε αποκαρδιωτικούς αριθμούς στο Grand Prix Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Είναι χαρακτηριστική η επίδοση του Fernando Alonso στους δρόμους του Μπακού, εκεί όπου δεσπόζει η μεγαλύτερη ευθεία στο καλεντάρι της Formula 1, που φτάνει τα 2.2 km!

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν δωδέκατος στις κατατακτήριες δοκιμές στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, υστερώντας κατά 2.5 sec του χρόνου που χάρισε την pole position στον Nico Rosberg (διαβάστε περισσότερα για τη μάχη της pole position πατώντας εδώ). Πόση όμως από αυτή τη διαφορά προκύπτει από το κομμάτι της μεγάλης ευθείας;

Advertisement
Advertisement

«Το μονοθέσιό μας αποδίδει πολύ καλά στις στροφές αλλά στη μεγάλη ευθεία μόνο, χάνουμε επτά με οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου. Κινούμενοι με τέρμα γκάζι και με το τιμόνι ευθεία, χάνουμε τόσο πολύ! Είναι κάτι που σε εκνευρίζει αλλά το ξέραμε πριν έρθουμε πως τα πράγματα θα ήταν έτσι. Η υστέρηση ισχύος είναι προφανής σε σιρκουί σαν και αυτό. Θα είναι δύσκολος αγώνας αλλά μπορούμε να κερδίσουμε βαθμούς. Έχουμε δει πολλές εξόδους και ατυχήματα άρα όλα είναι ανοιχτά. Εφόσον παραμείνουμε εντός πίστας, μπορεί με λίγη τύχη να βρεθούμε στην έκτη ή την έβδομη θέση», είπε ο Alonso.

"Βγαίνει από τα ρούχα του" ο Alonso με το χρόνο που χάνει στην ευθεία του Αζερμπαϊτζάν

“Βγαίνει από τα ρούχα του” ο Alonso με το χρόνο που χάνει στην ευθεία του Αζερμπαϊτζάν

Χαρακτηριστική είναι και η υψηλότερη τελική την οποία σημείωσε η McLaren-Honda MP4-31 του Ισπανού, που ήταν «μόλις» στα 339 χιλιόμετρα. Ήταν ταχύτερος μόνο της Renault R.S.16 του Kevin Magnussen και 27 km/h πιο αργός από τη Williams του Valtteri Bottas (366.1km/h)!