Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πως γλίτωσε τον τοίχο ο Verstappen

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως γλίτωσε τον τοίχο ο Verstappen

FORMULA 1

Πως γλίτωσε τον τοίχο ο Verstappen

FORMULA 1

Μετά το Grand Prix της Βραζιλίας, όλη η προσοχή έπεσε… όχι στον νικητή Lewis Hamilton αλλά ούτε στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Nico Rosberg. Όλοι ασχολούνταν με τον τρίτο του βάθρου, Max Verstappen, μετά την εντυπωσιακή παράσταση που έδωσε οδηγώντας σε βρεγμένο. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Advertisement
Advertisement

Όμως πριν αρχίσει το σερί προσπεράσεων, ο οδηγός της Red Bull Racing είχε «επιβιώσει» ενός συμβάντος όπου έχασε τον έλεγχο στο ανηφορικό κομμάτι προς την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Ενώ όλα έδειχναν πως θα κατέληγε στις μπαριέρες, τελευταία στιγμή κατάφερε να «το σώσει» και στο περιθώριο εκδήλωσης στο Άμπου Ντάμπι, εξήγησε το πώς!

«Όταν έχασα τον έλεγχο, πάτησα τα φρένα και αυτό μπλόκαρε όλους τους τροχούς. Έπειτα ίσιωσα το τιμόνι γιατί αν το γυρίσεις, τότε αρχίζει να περιστρέφεται το μονοθέσιο. Έτσι λοιπόν ήταν σα να έκανα drift! Μετά, βλέποντας πως το εμπρός μέρος γλιστρούσε προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά όδευε προς τις μπαριέρες, άφησα τα φρένα, οι τροχοί γύρισαν και αυτομάτως βρήκα πρόσφυση. Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι του συμβάντος, είχα τον έλεγχο. Χρειάζεται και τύχη, ώστε το μονοθέσιο να πάρει εξ αρχής σωστή κατεύθυνση. Αν αρχίσει να περιστρέφεται, έχεις πρόβλημα. Ήμουν τυχερός γιατί άρχισε να κινείται προς τα δεξιά, άρα ήταν στο χέρι μου να ανακτήσω τον έλεγχο και να αποφύγω τη μπαριέρα. Αυτή τη μέθοδο τη μαθαίνεις οδηγώντας γουρούνα στο χιόνι ή κάνοντας καρτ. Κάνω ανάλογες κινήσεις από πολύ μικρός», είπε ο 19χρονος οδηγός.

Είναι ο Max Verstappen ο νέος "άρχοντας της βροχής";

Είναι ο Max Verstappen ο νέος “άρχοντας της βροχής”;