Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πολλά προβλήματα για την RBR

Ελλάδα 6:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολλά προβλήματα για την RBR

FORMULA 1

Πολλά προβλήματα για την RBR

FORMULA 1

Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, η Red Bull Racing δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο Grand Prix της Κίνας, ο Daniil Kvyat εγκατέλειψε από πρόβλημα στη μονάδα ισχύος ενώ ο Daniel Ricciardo περιορίστηκε στην ένατη θέση, μετά από την κακή του εκκίνηση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Σίγουρα η συνολική συγκομιδή των δύο βαθμών, δεν ήταν αυτό στο οποίο ήλπιζαν στην αυστριακή ομάδα και η απογοήτευση ήταν έκδηλη στα λόγια του επικεφαλής της, Christian Horner.

«Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για εμάς. Ο Daniel έκανε κακή εκκίνηση και βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις. Αντίθετα ο Daniil εκκίνησε καλά. Στην περίπτωσή του, είχαμε ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική, χρησιμοποιώντας στην αρχή τη μέση γόμα. Αυτή όμως χρειάστηκε μερικούς γύρους για να έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία λειτουργίας. Δυστυχώς ο αγώνας του ολοκληρώθηκε πρόωρα, λόγω προβλήματος στον κινητήρα. Ο Daniel ανέκαμψε, τερματίζοντας τελικά ένατος, έχοντας κάνει αρκετές προσπεράσεις. Ωστόσο, το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε», είπε ο 41χρονος Βρετανός.

Advertisement
Advertisement

Ο Ricciardo μίλησε τόσο για το τι πήγε στραβά στην εκκίνηση, όσο και στην εσωτερική μονομαχία που είχε με τον Daniil Kvyat στους πρώτους γύρους: «Στην εκκίνηση ενεργοποιήθηκε το σύστημα anti-stall, πράγμα που δεν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Πρέπει να εντοπίσουμε γιατί συνέβη αυτό. Είναι απογοητευτικό, διότι ουσιαστικά καθόρισε τον αγώνα μου αφού δυσκολεύτηκα να αναρριχηθώ στην κατάταξη. Τουλάχιστον, υπάρχουν και κάποια θετικά στοιχεία που αποκομίσαμε από αυτόν τον αγώνα. Εντοπίσαμε κάποιους επιπλέον τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε και έχουμε έξυπνους τεχνικούς στην ομάδα μας που θα βρουν τις απαιτούμενες λύσεις. Είχα μία μικρή μάχη με τον Daniil, δεν ξέρω αν ήμουν υπερβολικά αισιόδοξος επιδιώκοντας να περάσω αλλά είχαμε διαφορετική στρατηγική. Όπως και να έχει, θα συζητήσουμε το θέμα. Σήμερα αποδώσαμε χαμηλότερα του αναμενομένου αλλά ελπίζω να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο Μπαχρέιν».

Σίγουρα ήλπιζε σε κάτι καλύτερο από μία ένατη θέση ο Horner

Όσο για τον Kvyat, η προσπάθειά του κράτησε μόλις δώδεκα γύρους, προτού προδοθεί από τη μονάδα ισχύος της Renault που δίνει ώθηση στην STR10.

«Ήταν ένα δύσκολο τριήμερο, χωρίς το ευτυχές τέλος που θα θέλαμε. Ξαφνικά είδα πυκνό καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος του μονοθεσίου μου. Δεν είναι εύκολη κατάσταση για εμάς αλλά πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί. Θα δουλέψουμε όλοι στην ομάδα σκληρά, κρατώντας ψηλά το κεφάλι ενόψει του Μπαχρέιν», είπε ο Ρώσος.

Advertisement

Το Grand Prix του Μπαχρέιν διεξάγεται την προσεχή Κυριακή 19 Απριλίου. Θα μεταδοθεί live από τον ΟΤΕ TV και τον Alpha, με το F1 Countdown να αρχίζει στις 5 το απόγευμα!