Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιος θα πληρώσει το Αυστριακό GP;

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος θα πληρώσει το Αυστριακό GP;

FORMULA 1

Ποιος θα πληρώσει το Αυστριακό GP;

FORMULA 1

Όπως ίσως γνωρίζετε η Αυστρία επιστρέφει στο καλεντάρι της F1 από το 2014 και σίγουρα ως χώρα θα ωφεληθεί σημαντικά διαμέσου της προβολής και του τουριστικού ρεύματος που προκαλεί η διοργάνωση ενός αγώνα παγκόσμιας εμβέλειας. TOY T. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2014 και είναι η πρώτη φορά από το 2003 που η Αυστρία θα φιλοξενήσει F1. Η πίστα που θα γίνει το Αυστριακό GP είναι η Red Bull Ring η οποία ανήκει στο βαθύπλουτο Αυστριακό Ντήτριχ Μάτεζτις τον ιδιοκτήτη μιας σειράς επιχειρήσεων ανάμεσα στις οποίες και η Red Bull.

Ο Μάτεζιτς ήρθε σε συμφωνία με τον ισχυρό άντρα της F1, Μπέρνι Έκλεστον και μιλώντας σχετικά τόνισε μεταξύ άλλων: «Η F1 πάντα απολαμβάνει την επίσκεψη στην Αυστρία και θέλω να πιστεύω ότι θα προσφέρουμε ένα πιο γοητευτικό GP με κάποιες διαφορές από τους άλλους. Τα εισιτήρια θα αποσβέσουν το κόστος της οργάνωσης όχι όμως και το κόστος του δικαιώματος. Αυτό θα το καλύψω εγώ. Είμαι σε θέση να το κάνω καθότι μετά από 3 χρόνια συνεχούς κατάκτησης του πρωταθλήματος από την Red Bull Racing έχουμε ωφεληθεί σαν επιχείρηση. Θα ανακαινίσουμε τη κύρια κερκίδα μπροστά από την ευθεία εκκίνησης τερματισμού και θα βάλουμε στέγαστρο στη δυτική. Θα κάνουμε ότι άλλο χρειαστεί για να είμαστε σύννομοι με τις προδιαγραφές».

Οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν για 60 χιλιάδες θεατές – επισκέπτες για τον αγώνα.

Advertisement
Advertisement