Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιους οδηγούς θέλει η Haas;

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιους οδηγούς θέλει η Haas;

FORMULA 1

Ποιους οδηγούς θέλει η Haas;

FORMULA 1

Μπορεί η νέα αμερικανική ομάδα να κάνει την είσοδο της στη Formula 1 το 2016 αλλά έχει αρχίσει από τώρα προετοιμασία σε κάθε τομέα. Σίγουρα νευραλγικός θα είναι αυτός των οδηγών και ήδη ο Gene Haas ξέρει ξεκάθαρα τι θέλει…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Ο ρόλος του Νο1 οδηγού της ομάδας θα δοθεί προφανώς σε έναν έμπειρο οδηγό της F1, που θα έχει εμπειρία από τα σύγχρονα μονοθέσια και τις μονάδες ισχύος. Η θέση του Νο2 οδηγού παραμένει υπό συζήτηση. Θα ήταν εξαιρετικό αν έχουμε έναν Αμερικανό: μία αμερικανική ομάδα, με Αμερικανό οδηγό. Αλλά πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Το σημαντικό είναι να μη ντροπιαστούμε, να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Δεν θέλουμε να είμαστε μονίμως στην ουρά, θέλουμε να σημειώνουμε συνεχώς βελτίωση. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να καθυστερήσουμε την είσοδο μας στο σπορ κατά ένα χρόνο. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα ώστε να στήσουμε μία ομάδα ικανών ανθρώπων», είπε ο Haas στο βρετανικό περιοδικό Autosport.

Λογικές σκέψεις από έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στις πίστες, που ξέρει πως στο παρελθόν έχουν αναγγελθεί πολλά και υλοποιηθεί λίγα από ομολόγους του. Όσο για τον Αμερικανό οδηγό, προς το παρόν τουλάχιστον οι επιλογές δεν είναι πολλές.

Advertisement
Advertisement

Όπως ήταν αναμενόμενο, εξ αρχής «έπαιξε» πολύ το όνομα της Danica Patrick αλλά το 2016 θα είναι αισίως 34 ετών. Υπάρχει ο Alexander Rossi που είναι επίσημος δοκιμαστής της Caterham και οδήγησε στο FP1 του Καναδά την προηγούμενη Παρασκευή και συμμετέχει στο GP2 Series, υπάρχει και ο αντίπαλός του στο συγκεκριμένο θεσμό, Conor Daly. Γιος του Derek Daly που ήταν στο πάνελ των αγωνοδικών στο Μόντρεαλ.

Όσο για το ρόλο του «έμπειρου οδηγού», η λίστα πιθανών υποψηφίων είναι μακροσκελής.