Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιος θα πάρει τη θέση του εκλιπόντος Whiting;

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος θα πάρει τη θέση του εκλιπόντος Whiting;

FORMULA 1

Ποιος θα πάρει τη θέση του εκλιπόντος Whiting;

FORMULA 1

Η είδηση του θανάτου του αλυτάρχη των αγώνων της Formula 1, Charlie Whiting, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα paddock. Και πέραν του σοκ για την απώλεια ενός εκ των πιο αξιοσέβαστων ανθρώπων του σπορ, γεννήθηκε ένα μεγάλο κενό το οποίο η FIA καλείται να καλύψει άμεσα!

Advertisement
Advertisement

Σε μερικές ώρες αρχίζει η δράση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2019, με τις πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας που διεξάγεται στο σιρκουί Albert Park στη Μελβούρνη. Ποιος όμως θα καλύψει το κενό;

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού προχώρησε -ως όφειλε- στην άμεση αναζήτηση διαδόχου. Το όνομά του είναι Michael Masi και ήταν ένας εκ των δύο αναπληρωματικών για τον πολύπλευρο ρόλο του Whiting.

Γιατί πολύπλευρό; Διότι ο Masi θα πρέπει να αναλάβει τη διαδικασία εκκίνησης του αγώνα, το ρόλο του διευθυντή του αγώνα αλλά και του εφόρου ασφαλείας. Παράλληλα, θα έχει τον ρόλο διευθυντή αγώνα και σε όλους τους γύρους των πρωταθλημάτων της Formula 2 και της Formula 3.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα καλύψει τη θέση που άφησε ο Masi, πράγμα που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες. Κι αυτό διότι ο αναπληρωτής διευθυντής αγώνα, ουσιαστικά έχει την ευθύνη για διακοπή του Grand Prix ή την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, όσο ο διευθυντής του αγώνα βρίσκεται στο χώρο εκκίνησης.

Ο 66χρονος Whiting «έφυγε» το πρωί της Πέμπτης 14/3, έχοντας υποστεί πνευμονική εμβολή. Ήταν διευθυντής αγώνων στην F1 από το 1997.