Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός στη Formula 1;

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός στη Formula 1;

FORMULA 1

Ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός στη Formula 1;

FORMULA 1

Κατά γενική ομολογία τα τελευταία χρόνια είχαμε μία εξαιρετική φουρνιά οδηγών στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Ποιος όμως εξ αυτών είναι ο καλύτερος;

Advertisement
Advertisement

Ο συντάκτης αυτού του άρθρου αποφεύγει να απαντήσει σε μία τέτοια ερώτηση όπως ο διάολος το λιβάνι, άλλωστε πως να συγκρίνεις οδηγούς με διαφορετικά μονοθέσια, σε διαφορετικές ομάδες, με διαφορετικές συνθήκες ή στόχους;

Ωστόσο είναι σαφές πως κάποια ονόματα ξεχωρίζουν. Και είναι επίσης σαφές πως οι οδηγοί έχουν τις δικές τους… προτιμήσεις. Για παράδειγμα, ο Robert Kubica που φέτος επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά από απουσία οκτώ ετών λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, ήταν ξεκάθαρος.

Και ο Πολωνός τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας έναν οδηγό που φέτος κάνει… διάλειμμα από τη Formula 1, τον καλό του φίλο, Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

«Κάποιες φορές ο κόσμος μπερδεύει την επιθυμία να γίνεσαι καλύτερος, με την αλαζονεία ή τον κακό χαρακτήρα. Ο Alonso έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής γιατί είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας. Κι όχι μόνο είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς, είναι ο καλύτερος οδηγός στη Formula 1», είπε ο 34χρονος Kubica στο Movistar F1.

alonso-by-mclaren640

Πάντως τουλάχιστον για το 2019, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα είναι απών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει το 2020.