Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιο θα είναι το δίδυμο της McLaren Honda για το 2015;

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο θα είναι το δίδυμο της McLaren Honda για το 2015;

FORMULA 1

Ποιο θα είναι το δίδυμο της McLaren Honda για το 2015;

FORMULA 1

Ο Fernando Alonso πρέπει να θεωρείται ήδη οδηγός της McLaren-Honda για τη νέα σεζόν. Σήμερα στη βρετανική ομάδα συνεδριάζουν για ν’ αποφασίσουν αν θα κρατήσουν στο πλευρό του Ισπανού το Kevin Magnussen ή το Jenson Button.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Ισπανός που έφυγε από τη Ferrari είναι βέβαιο πως του χρόνου θα επιστρέψει στη McLaren με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε και το 2007. Ο Alonso έχει ξεκαθαρίσει πως προτιμά για teammate του τον πολύπειρο Button κάποιοι τονίζουν πως αυτό συμβαίνει γιατί τον θεωρεί  «του χεριού του».

Ο ισχυρός άντρας της McLaren, Ron Dennis, με τον οποίο ο Alonso είχε μια εκρηκτική συνεργασία το 2007 έχει τοποθετηθεί σαφώς υπέρ του νεαρού Magnussen γιατί είναι φθηνότερος, μικρότερος σε ηλικία, έδειξε ότι είναι γρήγορος φέτος και μόνο να καλυτερεύσει μπορεί στο μέλλον, δε θα συμβιβαστεί ως δεύτερος οδηγός πίσω από τον Alonso και σίγουρα η μίξη εμπειρίας και νιάτων είναι ένας αποδοτικός συνδυασμός για τις ομάδες.

Advertisement
Advertisement

Όμως μέσα στη McLaren αρκετοί εκ των μετόχων θέλουν να συνεχίσει ο Button, ανάμεσά τους και οι άνθρωποι της Honda. Ο Button έχει πάρει το 2006 την τελευταία νίκη για λογαριασμό της Ιαπωνικής εταιρείας ενώ και η Γιαπωνέζα σύζυγός του έχει τεράστια απήχηση στην πατρίδα της όπου θεωρείται το κορυφαίο τοπ μόντελ. Εκτός αυτών ο Button έχει την εμπειρία και την κουλτούρα συνεργασίας με τους Ιάπωνες, τον εμπιστεύεται ο Alonso στην εξέλιξη και τον θέλει γενικά, αρέσει στους χορηγούς ως χαρακτήρας και προφίλ ενώ το τέλος της καριέρας του είναι κοντά οπότε μπορεί το 2016 ή το 2017 η McLaren να πάρει κάποιον εξαιρετικά ταλαντούχο οδηγό.

Η τελική απόφαση Button ή Magnussenαναμένεται να ληφθεί σήμερα στο συμβούλιο των μετόχων στο Πάραγκον. Αυτό δε συνεπάγεται πως θα γίνει άμεσα και η σχετική ανακοίνωση χωρίς όμως και να αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο.

Προσωπική μας αίσθηση είναι πως το δίδυμο της McLaren – Honda για το 2015 θα είναι οι Alonso, Button.