Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι πιο πλούσιοι οδηγοί της F1

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πιο πλούσιοι οδηγοί της F1

FORMULA 1

Οι πιο πλούσιοι οδηγοί της F1

FORMULA 1

Oι οδηγοί της F1 που βρίσκονται στην κορυφή του αθλήματος δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αμείβονται καλά. Το αντίθετο μάλιστα. Πολλοί μπορούν να συγκριθούν οικονομικά με τους καλύτερους καλαθοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές και μπoξέρ. Οι καλά αμειβόμενοι στη F1 οδηγοί κερδίζουν πολύ περισσότερα από τους κορυφαίους οδηγούς NASCAR ή IndyCar. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Δείτε τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς της F1, με τους παρακάτω αριθμούς να αφορούν γενικά την περιουσία που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της αγωνιστικής τους καριέρας.

  1. Nico Rosberg – $30 εκατομμύρια
    Nico-Rosberg-640

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αγωνιζόταν άλλοτε υπό γερμανική και άλλοτε υπό τη φινλανδική σημαία, αλλά στη Formula 1 αγωνίζεται κάτω από τη γερμανική σημαία μόνο. O 30χρονος από το 2006-2009 αγωνιζόταν με τη Williams, ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα με τη Mercedes.

  1. Sebastian Vettel – $45 εκατομμύρια
    Sebastian-Vettel-640

O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel είναι ίσως ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός της F1 όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον Michael Schumacher και τον Juan Manuel Fangio. Είναι μόνο 28 χρονών και συνεχίζει να αγωνίζεται και το τρέχον έτος με την ομάδα της Ferrari. Ο Vettel είναι ο νεότερος οδηγός που κέρδισε ποτέ πρωτάθλημα, ο νεότερος επιλαχών και μέχρι το Μονακό, ήταν ο νεότερος που κέρδισε ποτέ έναν αγώνα. Έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2010, το 2011, το 2012 και το 2013. Ο Γερμανός πιλότος ξεκίνησε στη F1 στην ηλικία των 18 χρόνων με την BMW Sauber, πριν από την ένταξή του στην Toro Rosso.

  1. David Coulthard – $70 εκατομμύρια
    David-Coulthard-640
Advertisement
Advertisement

Ο David Coulthard αποσύρθηκε από τη F1 το 2008, μετά από 14 χρόνια στο άθλημα. O DC, όπως ήταν γνωστός, πέρασε δύο σεζόν με την Williams, εννέα με τη McLaren και τέσσερις με τη Red Bull, δεν κατάφερε όμως ποτέ να κερδίσει ένα πρωτάθλημα, αλλά ήταν σταθερά σε υψηλές θέσεις. Σε 247 αγώνες, κέρδισε 13 Grand Prix. Ο Coulthard ζει στο Μονακό, αλλά έχει περιουσία στην Αγγλία, το Βέλγιο και την Ελβετία.

  1. Alain Prost – $70 εκατομμύρια
    Alain-Prost-640

O Alain Prost είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1. Είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά σε αυτήν τη λίστα, καθώς τώρα είναι 60 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1980 με τη McLaren και στη συνέχεια οδήγησε για τη Renault, τη Ferrari και τη Williams, πριν από τη συνταξιοδότησή του το 1993.

  1. Jenson Button – $100 εκατομμύρια
    Jenson-Button-640

Ο 35χρονος Button έχει ήδη αγωνιστεί για την Williams, τη Benetton, τη Renault, τη BAR και τη Honda, τη Brawn/Mercedes και σήμερα για τη McLaren. Όπως πολλοί οδηγοί της F1, ο Button ζει στο πριγκιπάτο του Μονακό, παρόλο που ο ίδιος έχει σπίτι και στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Μπαχρέιν.

  1. Lewis Hamilton – $110 εκατομμύρια
    Lewis Hamilton-640
Advertisement

Δείχνει αποφασισμένος να πολλαπλασιάζει την ήδη τεράστια περιουσία του κατά τα επόμενα έτη. Το πιο πρόσφατο συμβόλαιο με τη Mercedes είναι 30.100.000 δολάρια το χρόνο, με τα bonus να φτάνουν ακόμη και τα 10 εκατομμύρια το χρόνο. Ο 30χρονος έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής F1 για δεύτερη φορά το περασμένο έτος. Σήμερα αποτελεί τον αθλητή της Βρετανίας με τα μεγαλύτερα κέρδη, αφού είναι πιο ψηλά από τον Jenson Button, τον Wayne Rooney και τον Andy Murray.

  1. Eddie Irvine – $180 εκατομμύρια
    eddie-irvine-640

Ο λιγότερο επιτυχημένος άνδρας στην πίστα σε αυτή τη λίστα είναι στους πιο επιτυχημένους οικονομικά. Ο λόγος για τον Eddie Irvine, ο οποίος έχει κερδίσει μόνο τέσσερις αγώνες από τους 148 που έλαβε μέρος. Έχει αγωνιστεί για τις ομάδες Jordan, Ferrari και Jaguar. Ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του δεν είναι λόγω της εργασίας του στην πίστα, αλλά έχει επενδύσει σε ακίνητα και σήμερα κατέχει πάνω από 50, καθώς και ένα αθλητικό συγκρότημα στο Μπάνγκορ .

  1. Kimi Raikkonen – $180 εκατομμύρια
    Kimi-Raikkonen-640
Advertisement

Ο 35χρονος Φινλανδός έγινε από τους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς αγώνων στον κόσμο το 2007, όταν εντάχθηκε στην ομάδα της Ferrari. Ο Raikkonen έχει αγωνιστεί με τη Sauber, τη McLaren, τη Ferrari, τη Lotus, πριν την επανασύνδεση του με τη Ferrari.

  1. Fernando Alonso – $220 εκατομμύρια
    Fernando-Alonso-640

Ο Fernando Alonso ξεκίνησε να ασχολείται με καρτ στην ηλικία των τριών ετών. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι από τους πιο υψηλά αμοιβόμενους οδηγούς της F1 στον κόσμο τα τελευταία 10 χρόνια. Aγωνίστηκε πρώτα για τη Minardi, πριν από την ένταξή του στη Renault, στη συνέχεια πήγε στη McLaren, ακολούθησε η επανασύνδεση με τη Renault, αγωνίστηκε για τη Ferrari και πλέον βρίσκεται ξανά στην ομάδα της McLaren.

  1. Michael Schumacher – $780 εκατομμύρια
    Michael-Schumacher-640

Ε ναι! Ποιος άλλος θα ήταν στο νούμερο ένα…; Μα φυσικά ο μοναδικός Michael Schumacher. Ο πλούτος του Γερμανού ισοδυναμεί με το 43% του συνόλου του συγκεκριμένου top 10. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της F1 και ο τρίτος πλουσιότερος αθλητής όλων των εποχών, με τον Ion Tiriac και τον Michael Jordan να τον περνάνε. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στη F1 το 1991, πάνω από 19 σεζόν, αγωνίστηκε για τις Jordan, Benetton, Ferrari και Mercedes, κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα με την Benetton και πέντε με την Ferrari.

Advertisement

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε για επίλογο να έχουμε τίποτα άλλο από την ευχή να αναρρώσει.