Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποινή 3 θέσεων στον Hamilton!

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποινή 3 θέσεων στον Hamilton!

FORMULA 1

Ποινή 3 θέσεων στον Hamilton!

FORMULA 1

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix Αυστρίας επέβαλλαν στον Lewis Hamilton ποινή επειδή έκλεισε τον Kimi Raikkonen στις κατατακτήριες δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

Το συμβάν έλαβε χώρα στο Q1 και ανακοινώθηκε πως θα εξεταστεί μετά το πέρας της μάχης της Pole Position. Εκεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τελικά τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, πίσω από τη Ferrari του Charles Leclerc, ωστόσο δεν θα βρεθεί στην πρώτη σειρά του grid του Red Bull Ring.

Οι Nish Shetty, Silvia Bellot και Tom Kristensen εντόπισαν υπαιτιότητα του οδηγού της Mercedes, του επέβαλλαν ποινή τριών θέσεων και λόγω αυτής, θα εκκινήσει πέμπτος. Αυτόματα στην πρώτη σειρά του grid προβιβάζεται ο Max Verstappen με τη Red Bull ενώ στη δεύτερη σειρά θα είναι η Mercedes του Valtteri Bottas και η McLaren του Lando Norris.

Για το συμβάν που έλαβε χώρα στη στροφή 3 της πίστας του Σπίλμπεργκ, ο Hamilton υποστήριξε πως δεν είχε αντιληφθεί πως η Alfa Romeo του Raikkonen ήταν ανάμεσα στα μονοθέσια που έπρεπε να αφήσει να περάσουν.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών ανέφερε: «Το μονοθέσιο 44 (Hamilton) είχε μόλις βγει από τα pit και ενημερώθηκε πως τον πλησίαζαν άλλα μονοθέσια, ανάμεσά τους και το μονοθέσιο 7 (Raikkonen). Παρότι το μονοθέσιο 44 προσπάθησε να φύγει από τη μέση όταν αντιλήφθηκε πως το μονοθέσιο 7 πλησίαζε όντας σε γρήγορο γύρο, η προσπάθειά του δεν ήταν αρκετή, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο 7 να εγκαταλείψει την προσπάθεια γρήγορου γύρου».

Ο Hamilton πήρε και ένα βαθμό ποινής στην αγωνιστική του λισάνς.

Advertisement