Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πιέσεις από πλευράς Red Bull

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιέσεις από πλευράς Red Bull

FORMULA 1

Πιέσεις από πλευράς Red Bull

FORMULA 1

Ενώ η ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης της Red Bull Racing για τον μηδενισμό του Daniel Ricciardo πλησιάζει, ο ιδιοκτήτης των «ταύρων», Dietrich Mateschitz, βάζει τα… μεγάλα μέσα. Άφησε να εννοηθεί ακόμα και αποχώρηση του (και των δύο ομάδων του) από τη Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Όλα ξεκίνησαν στην πρεμιέρα της 16ης Μαρτίου, όπου ο Ricciardo τερμάτισε (μάλλον ανέλπιστα) δεύτερος. Ωστόσο, μετά από ένα τριήμερο «σήριαλ» σχετικά με την εγκυρότητα των δεδομένων από τους αισθητήρες της παγκόσμιας ομοσπονδίας, κρίθηκε πως η RB10 του υπερέβη το όριο στιγμιαίας κατανάλωσης των 100 kg/ώρα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα λοιπόν θα μάθουμε αν θα δικαιωθούν οι πρωταθλητές και ο Ricciardo θα ανακτήσει τους 18 βαθμούς ή όχι. Προσπαθώντας από την πλευρά του να… πιέσει καταστάσεις, το αφεντικό της RBR έβαλε στο παιχνίδι και την «πολιτική»

Advertisement
Advertisement

«Ο αισθητήρας της παγκόσμιας ομοσπονδίας έδινε ανακριβή δεδομένα από το ξεκίνημα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης. Μπορούμε να αποδείξουμε πως στην Αυστραλία ήμασταν εντός ορίων. Η συμμετοχή μας στη F1 δεν επηρεάζεται από τόσο από τον οικονομικό τομέα, όσο από τις αθλητικές αξίες και την πολιτική επιρροή σε αυτό. Είναι σαφές πως υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούμε να ανεχτούμε», είπε ο 69χρονος Mateschitz στην Kurier.

Ακολουθώντας την προσφιλή του τακτική, να στέκεται στα λόγια απέναντι στην FIA και κοντά σε κάθε κατασκευαστή (=πελάτη), ο Bernie Ecclestone σχολίασε τα παραπάνω στο APP και έκανε λόγο για ρεαλιστική απειλή.

«Δεν θα στοιχημάτιζα τα λεφτά μου ότι δεν θα φύγει από τη Formula. Είναι αρκετά πλούσιος και ισχυρός ώστε να παίρνει μόνος του τις αποφάσεις του», είπε ο 83χρονος.