Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Περιμένει Vettel και Alonso η McLaren

Ελλάδα 4:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Περιμένει Vettel και Alonso η McLaren

FORMULA 1

Περιμένει Vettel και Alonso η McLaren

FORMULA 1

Η αναβίωση της ιστορικής συνεργασίας με τη Honda για την παροχή μονάδων ισχύος, θα σημάνει και την αλλαγή κεφαλαίου για τη McLaren από το 2015. Όμως το αναπάντητο ακόμα ερώτημα αφορά με το ποιοι θα την «οδηγήσουν» εκεί αφού όλα είναι ανοιχτά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι άνθρωποι της βρετανικής ομάδας κρατάνε καλά κλεισμένα τα χαρτιά τους σχετικά με τις προθέσεις τους. Το μόνο σίγουρο όμως, είναι πως έχουν χτυπήσει πόρτες πρωτοκλασάτων ονομάτων, ελπίζοντας πως οι κακές σεζόν τις οποίες διανύουν, ίσως τους πείσουν να αλλάξουν ομάδα. Βασικοί λοιπόν στόχοι της McLaren, είναι οι Sebastian Vettel και Fernando Alonso, αμφότεροι με συμβόλαια σε Red Bull Racing και Ferrari αντίστοιχα, που όμως λογικά περιλαμβάνουν όρους σχετικά με τα επίπεδα απόδοσης της ομάδας, που θα τους επιτρέπουν να κουνήσουν μαντήλι.

Μία τέτοια μεταγραφή θα πυροδοτούσε ντόμινο εξελίξεων και ανακατατάξεων στο grid αλλά δεν είναι εύκολο να γίνει. Στη βρετανική ομάδα, είναι διατεθειμένοι να περιμένουν όσο χρειαστεί, με αποτέλεσμα η ατελείωτη αυτή αναμονή να συνεχίζεται και για τους νυν οδηγούς της: Jenson Button και Kevin Magnussen.

Advertisement
Advertisement

Παρά τους δεσμούς του με τη Honda και την Ιαπωνία, ο Jenson Button δύσκολα θα παραμείνει αν πειστεί να έρθει νέο «μεγάλο όνομα». Αν όχι, είναι πολύ πιθανό η McLaren να συνεχίσει ως έχει, αφού ο διευθυντής της, Eric Boullier, έχει κατηγορηματικά διαψεύσει τα σενάρια για τον Romain Grosjean. Ο Γάλλος μίλησε για την κατάσταση αναμονής που επικρατεί αυτή τη στιγμή…

«Πρέπει να σκεφτούμε το καλύτερο για την ομάδα. Τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για τα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Προφανώς κανένας οδηγός δεν θέλει να περιμένει, θέλουν να γνωρίζουν το συντομότερο δυνατό τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν. Το καταλαβαίνω αλλά κι εμείς σαν ομάδα, βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο. Επέστρεψε ο Ron Dennis, ήρθα εγώ στην ομάδα, υπάρχουν πολλές αλλαγές και όλα θα γίνουν στον καιρό τους», είπε ο Boullier στο βρετανικό Autosport.