Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ανακοινώθηκε από τη Force India o Perez

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανακοινώθηκε από τη Force India o Perez

FORMULA 1

Ανακοινώθηκε από τη Force India o Perez

FORMULA 1

Μία αναμενόμενη μεταγραφή στον μαγικό κόσμο της Formula 1, επιβεβαιώθηκε και επίσημα. Ο Sergio Perez θα οδηγεί εφ εξής για λογαριασμό της Force India με την οποία υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ήταν μία μετακίνηση που ουσιαστικά είχε “κλείσει” εδώ και καιρό αλλά καθυστέρησε να επικυρωθεί καθώς η ινδική ομάδα έπρεπε να βρει πρώτα να βρει συμβιβαστική λύση με τον Adrian Sutil που πλέον καλείται να βρει αλλού στέγη ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2014.

Η ανακοίνωση του Perez έγινε σε εκδήλωση επί βρετανικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, όπου ο Δρ Vijay Mallya υποδέχθηκε τον Μεξικανό (και τα 15 εκατομμύρια ευρώ σε χορηγίες που τον συνοδεύουν) με ανοιχτές αγκάλες!

Advertisement
Advertisement

Με χαρά καλωσορίζω τον Sergio στην ομάδα μας. Φέρνει συνδυασμό νεανικού ταλέντου αλλά και εμπειρίας και με έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Έχει ήδη αρκετά βάθρα στο ενεργητικό του και το γεγονός πως πέρυσι επιλέχθηκε από τη McLaren είναι σαφής ένδειξη πως αποτελεί οδηγό που πρέπει να προσέξουμε. Είναι άκρως ταλαντούχος και χαιρόμαστε που τον έχουμε στην ομάδα μας. Πρέπει να βεβαιωθούμε πως θα του εγκλιματιστεί γρήγορα και πως θα βρει σε εμάς τη σωστή ατμόσφαιρα ώστε να ξεδιπλώσει τις αρετές του“, σχολίασε ο Mallya.

Ο Perez θα έχει ως teammate τον Nico Hulkenberg που επέστρεψε στη Force India μετά από ένα χρόνο. Είναι αξιοσημείωτο πως ο Γερμανός είχε πέρυσι διαδεχθεί τον Μεξικανό στη Sauber. Τώρα, συνθέτουν ένα αρκετά αξιόλογο δίδυμο στο ινδικό στρατόπεδο.

Είμαι χαρούμενος που επισημοποιήθηκε η μετακίνησή μου στη Force India. Θέλω να ευχαριστήσω τον Vijay αλλά και όλη την ομάδα για αυτή την ευκαιρία. Είναι μία νέα ομάδα, αποφασισμένη να πετύχει, που τα τελευταία χρόνια δημιούργησε ανταγωνιστικά μονοθέσια. Όλα αλλάζουν του χρόνου, με τους νέους κανονισμούς αλλά έχω καλό προαίσθημα για το 2014“, είπε ο Perez.

Advertisement

Η ανακοίνωση του 23χρονου, σημαίνει πως έμειναν πέντε ελεύθερες θέσεις στο grid του 2014. Δύο στη Sauber με φαβορί τον Adrian Sutil και αρκετά αουτσάιντερ, μία στη Marussia που θα συνδέεται σίγουρα με χορηγία και δύο στη Caterham που αναζητά συνδυασμό ενός έμπειρου κι ενός ανερχόμενου πιλότου. Κοινώς ένα οδηγό που να κυνηγήσει τον πρώτο βαθμό στη σύντομη ιστορία της κι ένα για να φέρνει τις επιταγές.

Ως τώρα οι συνθέσεις των ομάδων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Red Bull Racing
Sebastian Vettel Daniel Ricciardo
Mercedes AMG
Lewis Hamilton Nico Rosberg
Scuderia Ferrari
Fernando Alonso Kimi Raikkonen
Lotus F1
Romain Grosjean Pastor Maldonado
McLaren
Jenson Button Kevin Magnussen
Force India
Nico Hulkenberg Sergio Perez
Sauber
? ?
Scuderia Toro Rosso
Jean-Eriv Vergne Daniil Kvyat
Williams
Felipe Massa Valtteri Bottas
Marussia
Jules Bianchi ?
Caterham
? ?
Advertisement