Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάτησε πίστα η νέα Alfa Romeo C41 (vids)

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάτησε πίστα η νέα Alfa Romeo C41 (vids)

FORMULA 1

Πάτησε πίστα η νέα Alfa Romeo C41 (vids)

FORMULA 1

H C41, το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021 η ομάδα της Alfa Romeo Racing ORLEN, πραγματοποίησε τα πρώτα του χιλιόμετρα εντός πίστας!

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την ημέρα κινηματογράφησης που δικαιούται βάσει κανονισμών, πραγματοποιώντας παράλληλα και το shakedown του νέου της «όπλου». Με τους γνωστούς περιορισμούς των 100 χιλιομέτρων και της χρήσης ειδικών demo ελαστικών.

Η πρώτη εμφάνιση της νέας Alfa Romeo πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης, εκεί όπου παραδοσιακά πραγματοποιούνται οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης αλλά που φέτος δεν θα έχουμε δράση αυτή την περίοδο – μιας και το μοναδικό τριήμερο τεστ θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Μαρτίου στην πίστα του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν. Εκεί που στις 28 του μήνα θα έχουμε και την πρεμιέρα της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το τιμόνι ήταν ο Robert Kubica, επίσημος δοκιμαστής και εφεδρικό οδηγός της ομάδας αλλά και ο άνθρωπος που έχει φέρει τον κεντρικό χορηγό – εξ ου και για τα αποκαλυπτήρια της C41 επιλέχθηκε η Βαρσοβία.

Advertisement

Ο Πολωνός σχολίασε: «Είναι πάντα μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή όταν οδηγείς για πρώτη φορά το μονοθέσιο. Σήμερα εστιάσαμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλα λειτουργούν σωστά και παρά το γεγονός ότι η απόλυτη ταχύτητα δεν ήταν ο στόχος μας, τα συναισθήματα ήταν πολύ δυνατά. Το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση και ανυπομονώ να το οδηγήσω και πάλι».

Από πλευράς της ομάδας, μίλησε ο επικεφαλής της και CEO της Sauber Motorsport AG που «τρέχει» το project, Frédéric Vasseur: «Η σημερινή δοκιμή ήταν κρίσιμης σημασίας για την προετοιμασία μας για τη νέα σεζόν και είμαι ευτυχής που όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο μας. Είχαμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους και τώρα μπορούμε να αναλύσουμε τα πρώτα δεδομένα και να προετοιμαστούμε για τις δοκιμές».

Advertisement

alfa-romeo-c41-filming-day-kubica-b

Διαβάστε επίσης:
Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)

Στα ραντάρ της Aston Martin ο Hamilton!