Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παρουσιάστηκε η Racing Point RP19 (video)

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρουσιάστηκε η Racing Point RP19 (video)

FORMULA 1

Παρουσιάστηκε η Racing Point RP19 (video)

FORMULA 1

Τη μάθαμε ως Force India, πλέον -και οριστικά- θα την αποκαλούμε Racing Point και έγινε η έκτη ομάδα που παρουσίασε το μονοθέσιό της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2019.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις Haas, Scuderia Toro Rosso, Renault, Mercedes και Red Bull Racing έγινε η έκτη ομάδα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού που αποκάλυψε το νέο της «όπλο».

Το όνομα του νέου μονοθεσίου είναι RP19 και μαζί με αυτό, το εναρμονισμένο με τους νέους κανονισμούς αεροδυναμικής σασί (μεγαλύτερες αεροτομές εμπρός και πίσω, διαφορετική διάταξη και μεγέθη στα barge boards, απλοποιημένο σχέδιο εμπρός πτέρυγας), παρουσιάστηκε και ο νέος της βασικός χορηγός.

Αυτός είναι η αφρικανική εταιρεία στοιχημάτων SportPesa (ίσως έχετε δει τα λογότυπά της στο πλαίσιο της συνεργασίας με σημαντικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους όπως η Άρσεναλ και η Έβερτον) που χαρίζει λίγο… μπλε στο μονοθέσιο, για να δένει με το ροζ που παραμένει από τη χορηγία της BWT.

Advertisement
Advertisement

Οι Sergio Perez και Lance Stroll τράβηξαν το σεντόνι που κάλυπτε το νέο τους «γραφείο» σε παρουσίαση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τορόντο.

Βλέπετε από τον περασμένο Αύγουστο που η κοινοπραξία που βαφτίστηκε Racing Point έσωσε τη σχεδόν χρεωκοπημένη Force India, ως έδρα λογίζεται ο Καναδάς, χώρα προέλευσης του «σωτήρα» Lawrence Stroll που τυχαίνει να είναι και μπαμπάς ενός εκ των οδηγών.

Advertisement

Όπως έχετε διαβάσει σε προηγούμενα άρθρα, έγινε προσπάθεια να αναβιώσουν θρυλικά ονόματα όπως αυτά της Brabham ή της Lola, χωρίς όμως υπάρξει αποτέλεσμα.

Advertisement

Γνωστοποιήθηκε πως η Racing Point ετοιμάζει νέο εργοστάσιο που θα είναι έτοιμο το 2021, παράλληλα όμως αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκεται ήδη. Κοινώς, υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο και μάλιστα με υψηλούς στόχους.

«Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είναι συναρπαστικό που ήρθαμε στον Καναδά και παρουσιάσαμε τη νέα ταυτότητα της ομάδας», σχολίασε ο επικεφαλής της Racing Point, Otmar Szafnauer. “Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η ομάδα να βρεθεί στην κορυφή αυτού του σπορ. Τοποθετούμε γερά θεμέλια και είναι σημαντικό το 2019 να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός, στο ξεκίνημα αυτής της νέας εποχής. Θέλουμε να διεκδικούμε βάθρα και στόχος μας για αυτό το πρωτάθλημα είναι να βρισκόμαστε στην πρώτη τετράδα».

Δείτε το ενδιαφέρον video της παρουσίασης της Racing Point RP19…

Advertisement