Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παρουσιάστηκε η νέα Toro Rosso (updated)

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρουσιάστηκε η νέα Toro Rosso (updated)

FORMULA 1

Παρουσιάστηκε η νέα Toro Rosso (updated)

FORMULA 1

Λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στην πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα, η Scuderia Toro Rosso αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Το όνομα αυτού: STR10.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι Carlos Sainz Jr και Max Verstappen που αποτελούν το νέο οδηγικό δίδυμο της ιταλικής ομάδας αλλά και νεότερο στην ιστορία του σπορ (20 και 17 ετών αντίστοιχα), τράβηξαν το σεντόνι που κάλυπτε το νέο τους “εργασιακό περιβάλλον” στο πλαίσιο λιτής εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο pit lane του ισπανικού σιρκουί.

Κι εδώ συναντάμε ένα σαφώς πιο καλαίσθητο ρύγχος ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο μεγάλος αεραγωγός πάνω από το κεφάλι του οδηγού. Πάντως, όπως αποκάλυψε ο τεχνικός διευθυντής της Toro Rosso, James Key, η STR10 αναμένεται να διαφοροποιηθεί αρκετά μέχρι την πρεμιέρα της Μελβούρνης στις 15 Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Ήταν ένας πιο απλός χειμώνας για εμάς. Ακολουθήσαμε διαφορετική οδό στο σχεδιασμό του φετινού μονοθεσίου. Δεν μπορείτε να το δείτε ακόμα, διότι το μονοθέσιο που παρουσιάζουμε αποτελεί ένα… ενδιάμεσο σκαλοπάτι, θα είναι αρκετά διαφορετικό όταν θα έρθει η ώρα τον αγώνα. Έχουμε κάνει σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της χωροθέτησης, πράγμα εύλογο καθώς πλέον είναι η δεύτερη σεζόν με αυτούς τους κανονισμούς. Πέρυσι ήταν μία αναγνωριστική χρονιά αλλά φέτος, πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο. Επεκτείναμε αρκετά σε σχέση με πέρυσι το χρονικό διάστημα που αφιερώθηκε στο σχεδιασμό αυτού του μονοθεσίου, όλα κύλησαν βάσει του χρονοδιαγράμματος μας, όλα ήταν πιο ομαλά. Όπως είπα, η δουλειάς μας πάνω σε αυτό το μονοθέσιο είναι ακόμα εν εξελίξει. Τώρα τελειώνουμε τη δουλειά που γίνεται στην αεροδυναμική σήραγγα για τις τελικές λύσεις που θα έχουμε στο μονοθέσιο μας στη Μελβούρνη. Σήμερα παρουσιάζουμε μία συντηρητική εκδοχή του μονοθεσίου μας. Έχει τις περυσινές εμπρός και πίσω αεροτομές ενώ διαθέτει και μία μεγάλη εισαγωγή αέρα που ίσως να μην είναι απαραίτητα αλλά εξασφαλίζει πως δεν θα έχουμε προβλήματα υπερθέρμανσης στον κινητήρα. Το ρύγχος δεν είναι και το ομορφότερο αλλά θα τροποποιηθεί κι αυτό. Για εδώ στη Χερέθ, το πλάνο είναι να καλύψουν οι οδηγοί μας όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Ούτε εδώ ούτε στο δεύτερο τεστ θα κυνηγήσουμε τις επιδόσεις. Στο τελευταίο τεστ εξέλιξης είναι που θα δείτε την πραγματική STR10“, είπε ο Key.

Advertisement

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Scuderia Toro Rosso, Franz Tost, δήλωσε: “Είμαι πεπεισμένος πως πρόκειται για το καλύτερο μονοθέσιο που έχουμε δημιουργήσει. Έχουμε δουλέψει σκληρά πάνω σε αυτό και επενδύσει πάνω σε ένα ξεχωριστό σχέδιο. Η σεζόν του 2015 θα είναι η δέκατή μας στη Formula 1 και αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Στόχος μας είναι η πέμπτη θέση στους κατασκευαστές“.

Η STR10 χρησιμοποιεί και φέτος μονάδες ισχύος της Renault, όπως άλλωστε και η “μεγάλη αδερφή”, Red Bull Racing.

Advertisement

Πρώτος θα την οδηγήσει στη Χερέθ ο Ισπανός Carlos Sainz Jr που θα τρέχει με το Νο55 στο μονοθέσιο του. Ο Ισπανός δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα κάνω στην πατρίδα μου την πρώτη μου επίσημη εμφάνιση ως οδηγός της F1. Έχουμε 12 μέρες δοκιμών για να προετοιμαστούμε για τη Μελβούρνη και είναι προτεραιότητα για μένα να κάνουμε προσομοιώσεις όλων των διαδικασιών ενός αγωνιστικού τριημέρου και φυσικά, να καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα“.

Οικογενειακά γονίδια: Ο νεαρός Ισπανός είναι γιος του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Carlos Sainz

Με το Νο33 θα τρέχει ο γιος του Jos Verstappen, Max, που θα γίνει στο Grand Prix Αυστραλίας ο νεότερος σε ηλικία οδηγός που θα λάβει μέρος σε επίσημη διαδικασία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ανυπομονώ να αρχίσουν οι δοκιμές αν και αύριο θα είναι μία ατελείωτη ημέρα για μένα καθώς θα βλέπω τον Carlos να οδηγεί, περιμένοντας τη σειρά μου. Με τις δύο ημέρες δοκιμών που έκανα με το μονοθέσιο του 2014 στο Άμπου Ντάμπι αλλά και τη δουλειά στον προσομοιωτή, νιώθω έτοιμος για αυτή τη συναρπαστική πρόκληση“, είπε μεταξύ άλλων ο ταλαντούχος Ολλανδός.

Advertisement

Ο Verstappen θα οδηγήσει τη Δευτέρα 2/2 και την Τετάρτη 4/2.

Ο Kimi Raikkonen αντιμετώπιζε πριν αρκετά χρόνια εντός πίστας τον Jos Verstappen, του χρόνου θα μάχεται με τον γιο του, Max!