Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παρουσίασε τα νέα της χρώματα η Haas F1

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρουσίασε τα νέα της χρώματα η Haas F1

FORMULA 1

Παρουσίασε τα νέα της χρώματα η Haas F1

FORMULA 1

H Rich Energy Haas F1 Team –όπως είναι πλέον το πλήρες όνομά της- έγινε η πρώτη ομάδα της Formula 1 που παρουσίασε τα χρώματά της ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019.

Advertisement
Advertisement

Η VF-19 παρουσιάστηκε διαδικτυακά (ή τελοσπάντων μέρος αυτής), υπήρχε όμως και εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Royal Automobile Club (RAC) του Λονδίνου, εκεί όπου ουσιαστικά είδαμε το περυσινό μονοθέσιο με τα χρώματα του φετινού.

Αυτά προέρχονται από τον νέο βασικό χορηγό της αμερικανικής ομάδας, τη Rich Energy, με το μαύρο να κυριαρχεί και να «δένει» αρμονικά με το χρυσό. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι επίσημοι οδηγοί της ομάδας, που είναι και φέτος οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen. Μαζί τους ο διευθυντής της Haas Guenther Steiner αλλά και ο εκτελεστικός διευθυντής της Rich Energy, William Storey.

Advertisement
Advertisement

Η Haas που ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, θα χρησιμοποιεί ξανά κινητήρες της Ferrari και διατήρησε τους υπόλοιπους χορηγούς/συνεργάτες της.

Στις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες βλέπουμε πόσο επηρέασαν την όψη των μονοθεσίων οι νέοι κανονισμοί, με τις εμπρός αεροτομές πιο απλοποιημένες σε σχεδιασμό, κατά 200mm πιο πλατιές αλλά και τοποθετημένες 20mm ψηλότερα. Αλλαγές που στοχεύουν στο να επιτρέπουν τα μονοθέσια να ακολουθούν το ένα το άλλο και να αυξηθούν οι πιθανότητες προσπεράσματος.

Advertisement

Αλλαγές έχουμε και στις πίσω αεροτομές, που απλοποιήθηκαν επίσης. Εκεί οι αλλαγές διαστάσεων αφορούν αύξηση του πλάτους κατά 100mm και τοποθέτηση επίσης 20mm ψηλότερα.

Advertisement

Μικρότερου μεγέθους είναι και τα πλαϊνά barge boards, το ύψος τους έχει μειωθεί κατά 150mm. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί 100mm πιο μπροστά.

Advertisement

Η πλήρης αποκάλυψη της Rich Energy Haas F1 Team VF-19 θα πραγματοποιηθεί στις 8 το πρωί (ώρα Ισπανίας) στις 18 Φεβρουαρίου, έξω από το γκαράζ της ομάδας στο σιρκουί της Βαρκελώνης. Εκεί όπου λίγη ώρα μετά, θα πατήσει για πρώτη φορά γκάζι στο πλαίσιο του πρώτου χειμερινού τεστ εξέλιξης ενόψει της νέας σεζόν.