Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παρελθόν ο Mattiacci, στη θέση του ο Arrivabene

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρελθόν ο Mattiacci, στη θέση του ο Arrivabene

FORMULA 1

Παρελθόν ο Mattiacci, στη θέση του ο Arrivabene

FORMULA 1

Οι αλλαγές στο στρατόπεδο της Ferrari συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς! Μετά την αποχώρηση του Fernando Alonso, την έλευση του Sebastian Vettel και την πρόσληψη πλειάδας τεχνικών, τώρα έχουμε αλλαγή στην… κεφαλή, με τον Marco Mattiacci να αποχωρεί!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο 43χρονος πληρώνει το μάρμαρο για την πρώτη σεζόν μετά το 1993 που η Ferrari έμεινε χωρίς νίκη, παρά το γεγονός πως ανέλαβε τα ηνία της Gestione Sportiva μετά το ξεκίνημα της και συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο, καλύπτοντας το κενό του Stefano Domenicali. Εξ αρχής αναμενόταν η παρουσία του να έχει σύντομη ημερομηνία λήξης αλλά όπως ακούγεται στα paddock, οι χειρισμοί του στην υπόθεση Alonso οδήγησαν τον νέο Πρόεδρο της Ferrari, Sergio Marchionne, στην απόφαση να τον αντικαταστήσει.

Στη θέση του έρχεται ένα πρόσωπο που ξέρει καλά τον κόσμο της F1 και παρότι δεν έχει τεχνικό υπόβαθρο, μπορεί να κινηθεί με αξιώσεις στον παρασκηνιακό στίβο. Πρόκειται για τον επίσης Ιταλό Maurizio Arrivabene, αντιπρόεδρο μάρκετινγκ και στρατηγικής της καπνοβιομηχανίας Philip Morris. Μέλος αυτής από το 1997, στον ρόλο που προαναφέραμε από το 2011 ενώ από το 2010 αποτελεί και μέλος της Κομισιόν της F1, ως εκπρόσωπος όλων των χορηγών που εμπλέκονται στο σπορ. Βιογραφικό που προφανώς  «έκανε κλικ» στον Marchionne που αντιλήφθηκε πως χρειαζόταν μία ισχυρή προσωπικότητα, με γνώση του πως λειτουργούν τα πράγματα στον περίπλοκο κόσμο της Formula 1.

O Marchionne (κέντρο) με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Bernie Ecclestone και τον Arrivabene

Advertisement
Advertisement

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Marchionne που περιλαμβάνονται στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ferrari.

«Αποφασίσαμε να προσλάβουμε τον Maurizio Arrivabene, διότι σε αυτή την ιστορική περίοδο για τη Scuderia αλλά και την F1, χρειαζόμαστε κάποιον που να κατανοεί πλήρως όχι μόνο τη Ferrari αλλά και τους μηχανικούς διακυβέρνησης καθώς και τις απαιτήσεις του σπορ. Ο Maurizio ξέρει καλά αυτούς τους τομείς. Έχει υπάρξει πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της Scuderia και ως μέλος της κομισιόν της F1, ξέρει καλά τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Αποτέλεσε μόνιμη πηγή καινοτόμων ιδεών σχετικά με το πώς να ενισχυθεί η δημοτικότητα του σπορ. Η εμπειρία του σε διοικητικό ρόλο, σε μία τόσο περίπλοκη και περιορισμένη από τη συγκεκριμένους κανονισμούς αγορά, θα βοηθήσει επίσης. Τόσο στη διαχείριση της ομάδας όσο και στο να της δώσει νέα κίνητρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να εξασφαλίσω την παρουσία του στο αγωνιστικό μας τμήμα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Marco Mattiacci για τις υπηρεσίες του στη Ferrari αυτά τα 15 χρόνια και του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον», είπε ο Marchionne.

Όμως οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, με τη φημολογία των τελευταίων ωρών να φέρνει σε δυσχερή θέση τον επικεφαλής σχεδιασμού Νικόλα Τομπάζη.