Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραμένει στην F1 η Alfa Romeo (video)

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραμένει στην F1 η Alfa Romeo (video)

FORMULA 1

Παραμένει στην F1 η Alfa Romeo (video)

FORMULA 1

Τέλος στην παραφιλολογία σχετικά με το μέλλον της στο μαγικό κόσμο της Formula 1 έβαλε η Alfa Romeo, καθώς ανακοίνωσε επέκταση της συνεργασίας της με τη Sauber Motorsport.

Advertisement
Advertisement

Μία συνεργασία που αν και στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται απλά πως έχει «…μακροπρόθεσμο ορίζοντα», φημολογείται πως πλέον πήρε παράταση τουλάχιστον έως και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024.

Θυμίζουμε πως με τη Sauber να προμηθεύεται υβριδικές μηχανές από τη Ferrari, το 2018 προέκυψε η χορηγία της Alfa Romeo. Κι από την επόμενη χρονιά, το εμβληματικό brand εξελίχθηκε σε κύριο χορηγό, με το επίσημο όνομα της ομάδας να γίνεται Alfa Romeo Racing. Ωστόσο, με τη Sauber Motorsport να εξακολουθεί να «τρέχει» το πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Ακούστηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες σχετικά με τις προθέσεις των Ιταλών, να όμως που ανανέωσαν τη δέσμευσή τους και ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, εξήγησε το γιατί!

«Ως μια θρυλική Ιταλική μάρκα, η Alfa Romeo γεννήθηκε στην πίστα. Σήμερα, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να τιμούμε το αγωνιστικό DNA, τοποθετώντας το στο κέντρο του μέλλοντος της μάρκας. Το πάθος και η τελειότητα μας οδηγούν. Η Formula 1 αντιπροσωπεύει ένα εργαστήριο τεχνολογίας αιχμής για το μέλλον του εξηλεκτρισμού της γκάμας μας, το οποίο είναι συνεπές με το όραμα μας για τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, οι αγώνες μας προσφέρουν παγκόσμια αναγνωσιμότητα, την οποία επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε για ένα επιτυχημένο μέλλον», είπε ο 54χρονος Γάλλος μάνατζερ συνοψίζοντας τους λόγους για τους οποίους η «μαμά» Stellantis δεν τράβηξε τη πρίζα από το project.

Advertisement

alfa-romeo-logo-a1000x600

Και πέρα από τα παραπάνω, η συνεργασία με την Sauber Technology και το τεχνολογικό της υπόβαθρο, αποτελεί ένα εξαιρετικό εφόδιο εξέλιξης, το οποίο η Alfa Romeo σκοπεύει να συνεχίσει μεταφέρει στα αυτοκίνητα παραγωγής της, αλλά και σε άλλα ειδικά προγράμματα. Η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ήδη αποδειχθεί ιδιαίτερα επωφελής και εκτός από τις πίστες, με τις δυνατότητες και την εμπειρία της Sauber που ξεπερνούν τα 50 χρόνια, να έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα στην εξέλιξη των νέων, συλλεκτικών Giulia GTA και GTAm.

Advertisement

Όσο για την Ελβετική ομάδα, ο επικεφαλής της Fred Vasseur, εξέφρασε την ικανοποίησή του και παράλληλα, έθεσε ψηλά τον πήχη για το μέλλον, ποντάροντας στις επικείμενες ολοκληρωτικές αλλαγές στους κανονισμούς.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επέκταση αυτής της συνεργασίας. Η Alfa Romeo αποτελεί έναν εξαιρετικό συνεργάτη μας τα τελευταία χρόνια και είμαστε ακόμα περισσότερο ενθουσιασμένοι για τα κεφάλαια που θα γράψουμε μαζί στη συνέχεια. Οι νέοι κανονισμοί μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά και πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε σε θέση να κερδίσουμε πολλά οφέλη μαζί. Ανυπομονούμε για το κοινό μας μέλλον και τη βελτίωση της θέσης μας. Η σχέση μας παράλληλα είναι πολύ σημαντική και εκτός πίστας για όσα κάνουμε για τα αυτοκίνητα παραγωγής μέσω της Sauber Engineering και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την Alfa Romeo σε νέα προγράμματα, τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας», σχολίασε ο Γάλλος.

Advertisement

Όλα αυτά, ενώ μετά τους πρώτους εννέα αγώνες της σεζόν, η Alfa Romeo Racing Orlen βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Την ίδια θέση που είχε στο τέλος των σεζόν του 2020 και του 2019.

Giovinazzi-BahrainTest21-a1000x600

Όσο για το αγωνιστικό δίδυμο του 2022, ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο αφού οι Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi έχουν συμβόλαια που λήγουν στο τέλος του έτους. Τότε ο Φινλανδός θα είναι 42 ετών και όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεώσει, με τον Mick Schumacher να φέρεται ως πιθανός αντικαταστάτης του. Όσο για τον Giovinazzi, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επεκτείνει τη συνεργασία του.

Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris
Video: Ποιος οδηγός της F1 πήγε στην πίστα με Urus;