Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραμένει στη Red Bull Racing o Buemi

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παραμένει στη Red Bull Racing o Buemi

FORMULA 1

Παραμένει στη Red Bull Racing o Buemi

FORMULA 1

Είναι μία από τις μακροβιότερες συνεργασίες στον μαγικό κόσμο της Formula 1 και δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε το 2019! Ο λόγος για τη συνεργασία του Sebastien Buemi με την «οικογένεια» της Red Bull που μπαίνει πλέον στον δωδέκατο χρόνο της!

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην έχει τρέξει ποτέ για την πρώτη ομάδα, τη Red Bull Racing, όμως ο Ελβετός θα είναι και φέτος ο εφεδρικός οδηγός της αυστριακής ομάδας. Ρόλος τον οποίο διατηρεί από το 2012, όταν και έχασε το ρόλο επίσημου οδηγού στη Scuderia Toro Rosso.

Είχαν προηγηθεί τρεις σεζόν ως επίσημος οδηγός της ιταλικής ομάδας, με την οποία συμμετείχε συνολικά σε 55 Grand Prix τις σεζόν 2009, 2010 και 2011. Σε αυτά μάζεψε 29 βαθμούς με καλύτερο αποτέλεσμά του την έβδομη θέση την οποία κατέλαβε στο ντεμπούτο του στην Αυστραλία αλλά και στον αγώνα της Βραζιλίας την ίδια χρονιά.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ο Buemi που εντάχθηκε στη Junior Team της Red Bull το 2008 είχε και τότε ρόλο δοκιμαστή στην RBR.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, τους περασμένους μήνες που η Toro Rosso έψαχνε οδηγούς, το όνομά του είχε ακουστεί πολλάκις, ωστόσο η επιστροφή στην αγωνιστική δράση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν πραγματοποιήθηκε.

FE-20162017-buenosaires-buemi-c640

Ο 30χρονος έχει μία αξιοπρόσεκτη καριέρα αφού από το 2012 όταν και έχασε τη θέση επίσημου οδηγού στην STR, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) όσο και στη Formula E.