Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραμένει η Red Bull στη F1!

Ελλάδα 6:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραμένει η Red Bull στη F1!

FORMULA 1

Παραμένει η Red Bull στη F1!

FORMULA 1

Απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα παραμείνει στο θεσμό σε συνεργασία με τη Renault. Ο Bernie Ecclestone το είχε προεξοφλήσει από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Σότσι.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

“Λύθηκε το θέμα θα παραμείνει η Red Bull με Renault και η Toro Rosso με Ferrari”, είχε πει. Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, φυσικά δεν ήθελε να φύγουν οι ομάδες της Red Bull από το σπορ και έκανε ότι μπορούσε γι’ αυτό. Χτες έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των ενεργειών του.

Σε μια αίθουσα με άπλετη θέα στη λίμνη της Γενεύης, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες μια έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των ανθρώπων της FIA, παρουσία του προέδρου Ζαν Τοντ και των κατασκευαστών μονάδων ισχύος (Mercedes, Ferrari, Honda, Renault) της F1.
Εκεί αποφασίστηκε να ετεροχρονιστεί η απόφαση για πιο αυστηρούς κανονισμούς στην εξέλιξη των μονάδων ισχύος. Έτσι για το 2016 παραμένουν στη διάθεση των κατασκευαστών όπως και φέτος 32 αλλαγές. Επιπλέον οι κατασκευαστές μπορούν από σήμερα μέχρι και την αρχή του πρωταθλήματος να εξελίξουν τη μονάδα ισχύος όσο θέλουν πριν την ομολογκάρουν. Επίσης κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα κάνουν τις αλλαγές που θέλουν έως τις 32. Αυτό πρακτικά θα βοηθήσει πολύ τις Renault και Honda να φτάσουν στο επίπεδο των άλλων δυο κατασκευαστών και θα δώσει μια ισορροπία στην απόδοση των μονάδων ισχύος.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια απόφαση που αλλάζει θεαματικά το σκηνικό για τη νέα χρονιά ειδικά αν όπως όλα δείχνουν βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των McLaren, Red Bull. Μετά απ’ αυτό  θεωρείται δεδομένο πως η Red Bull θα παραμείνει σε συνεργασία με τη Renault στη F1. Επιπλέον θα επιτραπεί η χρήση περσινών μονάδων ισχύος από τις μικρότερες ομάδες. Έτσι η Toro Rosso θα χρησιμοποιεί περσινή μονάδα ισχύος Ferrari και η Manor περσινή μονάδα ισχύος Mercedes.

Όλα τα ανωτέρω μένει να επιβεβαιωθούν στο παγκόσμιο συνέδριο της FIA στις αρχές Δεκεμβρίου εκεί όπου θα γίνει και η βράβευση των πρωταθλητών. Όμως όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt του οποίου η παρουσία στη συνάντηση, ήταν καταλυτική, πρόκειται για τυπική διαδικασία και ότι αποφασίστηκε χτες στη Γενεύη πρέπει να θεωρείται δεδομένο.  Τα νέα είναι καλά λοιπόν τόσο για τους οπαδούς της Red Bull όσο και για τους φίλους της F1.

Παρασκηνιακά ο Ecclestone πίεσε ασφυκτικά Mercedes και Ferrari εκμεταλλευόμενος την άρνησή τους να δώσουν μονάδες ισχύος στη Red Bull ώστε να αποδεχτούν τις αλλαγές στους κανονισμούς που θα επιτρέψουν στην Renault να ξαναγίνει ανταγωνιστική. Οι δυο κατασκευαστές υποχώρησαν και όλα πλέον είναι στα χέρια των μηχανικών της Renault και της Honda. Πρέπει να φτιάξουν συστήματα ανάκτησης ενέργειας και μονάδες ισχύος εφάμιλλες των αντιπάλων τους.