Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραλίγο να τα παρατήσει ο Alonso

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραλίγο να τα παρατήσει ο Alonso

FORMULA 1

Παραλίγο να τα παρατήσει ο Alonso

FORMULA 1

Ο Fernando Alonso βρέθηκε πολύ κοντά στο να αποχωρήσει από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, βλέποντας πως και η τρίτη σεζόν συνεργασίας της McLaren με τη Honda οδηγούσε σε ναυάγιο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Όμως πέραν αυτής της παραδοχής, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποκάλυψε στο περιοδικό F1 Racing και τον λόγο που τον απέτρεψε από το να πάρει μία τέτοια απόφαση.

«Ένιωσα πως δεν ήταν η σωστή στιγμή για να αποχωρήσω. Όχι τώρα, όχι με αυτά τα αποτελέσματα, όχι με αυτά τα συναισθήματα. Ήξερα πως θα το μετάνιωνα για την υπόλοιπη ζωή μου», είπε ο Ισπανός.

Advertisement
Advertisement

Και ποιος να τον αδικήσει; Η ελευθερία που του χάρισε η McLaren, επιτρέποντάς του να τρέξει στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης, του έδωσε επιπλέον κίνητρα και η αλλαγή σελίδας μετά το διαζύγιο με τη Honda, τον έπεισε να υπογράψει και νέο συμβόλαιο.

Βέβαια η συνεργασία με τη Renault στον τομέα της παροχής υβριδικών μηχανών δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά, καθώς οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης σημαδεύτηκαν από πολλά προβλήματα αξιοπιστίας.

Alonso-barca18test1-a640

Advertisement

Ωστόσο ο 36χρονος από το Οβιέδο, είναι αισιόδοξος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018: «Η McLaren μπορεί να σκαρφαλώσει από την ένατη θέση στους κατασκευαστές, σε θέση που να μάχεται για το καλύτερο δυνατό στους αγώνες. Άλλωστε όταν κάναμε τη μετάβαση στη Renault συμφωνήσαμε όλοι πως θα ήταν καλό για τη McLaren να είναι κοντά στους τρεις πρώτους, στο Top5 σε κάθε αγώνα, πάντα στο Q3 και να μαχόμαστε για βάθρο όποτε αυτό είναι εφικτό».