Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάει στη Ferrari o Wehrlein!

Ελλάδα 17:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάει στη Ferrari o Wehrlein!

FORMULA 1

Πάει στη Ferrari o Wehrlein!

FORMULA 1

Στη Scuderia Ferrari φαίνεται πως είναι το μέλλον του Pascal Wehrlein, αφού λίγους μήνες αφότου έσπασε το συμβόλαιό του με τη Mercedes, αναμένεται να αναλάβει το ρόλο του οδηγού εξέλιξης στο Μαρανέλο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Θα περνάει δηλαδή χρόνο στον προσομοιωτή της ιταλικής ομάδας, καλύπτοντας το κενό που άφησαν ο Antonio Giovinazzi που θα τρέχει τη νέα σεζόν με την Alfa Romeo Sauber και ο Daniil Kvyat που ως γνωστόν επέστρεψε στη Scuderia Toro Rosso και το 2019 θα είναι επίσημος οδηγός της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Kvyat παίρνει τη θέση του Brendon Hartley, το όνομα του οποίου «έπαιξε» τις τελευταίες ημέρες για τον συγκεκριμένο ρόλο στη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο Wehrlein έγινε το 2015 με τη Mercedes ο νεότερος πρωταθλητής στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, γνωστό ως DTM. Μάλιστα, έγινε ο νεότερος κάτοχος του τίτλου στον εν λόγω θεσμό.

Στη Formula 1 είχε το ρόλο του δοκιμαστή στη γερμανική ομάδα το 2014 και το 2015, ενώ τη δεύτερη χρονιά έκανε δοκιμές και με τη Sahara Force India. Το 2016 έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμμετέχοντας σε 21 Grand Prix με τη Manor Racing MRT και κατακτώντας ένα βαθμό.

Advertisement

Το 2017 μεταπήδησε στη Sauber, πήρε 5 βαθμούς σε 18 συμμετοχές αλλά η παρουσία του Bottas στα ασημί βέλη, εμπόδισε την… προαγωγή. Ο Γερμανός επέστρεψε στο DTM αλλά με το πρόγραμμα της Mercedes εκεί να ολοκληρώνεται, οι επιλογές του ήταν περιορισμένες.

Advertisement

Έτσι ήρθε το διαζύγιο, ενώ παράλληλα με το ρόλο του στη Ferrari, o Wehrlein θα τρέχει και στη Formula E με τη Mahindra, μάλιστα το προσεχές Σάββατο θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα του Μαρακές.