Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάει Σαουδική Αραβία η Formula 1;

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάει Σαουδική Αραβία η Formula 1;

FORMULA 1

Πάει Σαουδική Αραβία η Formula 1;

FORMULA 1

Μετά τη Formula E και το Ράλι Ντακάρ, φαίνεται πως η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει σύντομα και Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Daily Maily υπάρχουν ήδη προχωρημένες επαφές, με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να λαμβάνει 50 εκατομμύρια λίρες για κάθε χρονιά διεξαγωγής αγώνα εκεί.

Πακέτο με αυτή τη συμφωνία εκτιμάται πως θα έρθει κι αυτή με την Aramco, τον γίγαντα πετρελαιοειδών με έδρα φυσικά τη Σαουδική Αραβία. Έτσι ο αγώνας θα τιτλοφορείται «Aramco Saudi Arabian Grand Prix».

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, θα αποτελεί έναν από τους πρώτους γύρους της σεζόν ώστε να διεξάγεται σε ημερομηνίες που δεν θα έχει αφόρητη ζέστη – όπως συμβαίνει άλλωστε και με τον αγώνα του Μπαχρέιν.

H Formula E “τρέχει” ήδη στη Σαουδική Αραβία

Advertisement
Advertisement

Όσο για το… που, το πλάνο κάνει λόγο για αγώνα στους δρόμους της Τζέντα το 2021, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή μίας υπέρ-σύγχρονης πίστας που θα φιλοξενεί τον αγώνα από το 2022.

Όλα αυτά ενώ το παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει εγκρίνει την επέκταση του αγωνιστικού προγράμματος έως και τα 25 Grand Prix, πράγμα που αποτελούσε επιθυμία της Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ.

Θυμίζουμε πως φέτος το καλεντάρι περιλαμβάνει 22 αγώνες – αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του σπορ. Το NewsAuto ταξίδεψε πριν μερικές ημέρες στη Τζέντα για την εκκίνηση του Ράλι Ντακάρ 2020. Δείτε περισσότερα σχετικά, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

Advertisement