Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Όσα έγιναν στο GP Ουγγαρίας από πλευράς ελαστικών

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όσα έγιναν στο GP Ουγγαρίας από πλευράς ελαστικών

FORMULA 1

Όσα έγιναν στο GP Ουγγαρίας από πλευράς ελαστικών

FORMULA 1

Ο οδηγός της Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton κέρδισε το Ουγγρικό Grand Prix εκκινώντας από την pole position, ακολουθώντας στρατηγική ενός pit stop.

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής επισκέφτηκε το pit lane στον 25o γύρο, έβγαλε την ultra soft γόμα και έβαλε τη soft με την οποία συνέχισε μέχρι τέλους.

Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel, ακολούθησε εναλλακτική στρατηγική soft/ultra soft γόμας και τερμάτισε δεύτερος παρότι εκκινούσε από την τέταρτη θέση. Παρόμοια στρατηγική υιοθέτησε και ο οδηγός της Red Bull, Daniel Ricciardo και κατάφερε ενώ εκκίνησε μόλις δωδέκατος, να αναρριχηθεί μέχρι την τέταρτη θέση στον τερματισμό.

Advertisement
Advertisement

Ο έτερος οδηγός της Ferrari, Kimi Raikkonen έκανε δυο αλλαγές ελαστικών και ανέβηκε στο βάθρο. Η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν πολύ ψηλή στη διάρκεια του Grand Prix. Μάλιστα πριν την εκκίνηση έφτασε στους 60 βαθμούς Κελσίου.

pirelly-hun18-infographics-review-b640tall

Ο επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου της Pirelli, Mario Isola, είπε σχετικά με τον δωδέκατο αγώνα της σεζόν: «Καθώς οι κατατακτήριες δοκιμές διεξήχθησαν υπό βροχή οι ομάδες ήταν ελεύθερες να επιλέξουν τύπο ελαστικού για την εκκίνηση. Αυτό οδήγησε κάποιες να μοιράσουν τις στρατηγικές. Ειδικότερα ο Vettel έκανε διαφορετική επιλογή από τους κύριους ανταγωνιστές του. Αυτό του επέτρεψε να κερδίσει θέσεις, το ίδιο συνέβη και στο Ricciardo. Τα δεδομένα που είχαν συλλέξει από την Παρασκευή οι ομάδες ήταν αξιόπιστα για να χαράξουν τη στρατηγική τους καθώς μετά τη βροχή η πίστα είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με τα αρχικά. Ως συνήθως είδαμε μερικές διαφορετικές τακτικές ανάμεσα στους ομάδες. Χρησιμοποιήθηκαν και οι τρεις γόμες ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε στις υψηλότερες τιμές που έχουμε δει ποτέ».

Advertisement

pirelly-hun18-infographics-review-a640tall

Όλες οι ομάδες εκτός της Haas μένουν στην Ουγγαρία για το δεύτερο τεστ εντός της σεζόν, με την Toro Rosso να διαθέτει στη Pirelli ένα δεύτερο μονοθέσιο, αυτές τις μέρες, για δοκιμές σε πρωτότυπα ελαστικά του 2019.

Advertisement