FORMULA 1

Οριστικό διαζύγιο Red Bull με Renault, στρέφεται στη Ferrari

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οριστικό διαζύγιο Red Bull με Renault, στρέφεται στη Ferrari

FORMULA 1

Οριστικό διαζύγιο Red Bull με Renault, στρέφεται στη Ferrari

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, η Red Bull Racing αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τη Renault σε ότι αφορούσε στην παροχή μονάδων ισχύος και το διαζύγιο θα τεθεί σε ισχύ από τον φινάλε της τρέχουσας περιόδου, παρότι οι δύο πλευρές δεσμεύονταν μέχρι και εκείνη του 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Μάλιστα οι «ταύροι» αναμένεται να συμμαχήσουν με τη Ferrari καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Daimler απέρριψε το ενδεχόμενο να παρέχει η Mercedes μονάδες ισχύος σε έναν τόσο δυνατό ανταγωνιστή.

Έτσι η Red Bull στρέφεται στην ιταλική εταιρεία και στο περιθώριο του Grand Prix της Μόντσα υπήρχαν πολλές συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές που όπως όλα δείχνουν, έχουν καταλήξει σε συμφωνία – η οποία όμως πρέπει να τονίσουμε πως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το χρονικό πλαίσιο συνεργασίας αλλά θεωρείται δεδομένο πως οι μονάδες ισχύος θα εφοδιάζουν τόσα τα μονοθέσια της αυστριακής ομάδας όσο και εκείνα της «αδερφής» Scuderia Toro Rosso. Άλλωστε η ομάδα με έδρα τη Φαένζα χρησιμοποιούσε κινητήρες made in Μαρανέλο από το 2007 έως το 2013.

Χαρακτηριστικές των προθέσεων της Scuderia ήταν οι δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του Κυριακάτικου αγώνα, ο επικεφαλής της, Maurizio Arrivabene: «Η Red Bull έχει δυνατά ονόματα στο δυναμικό της, όπως τον επικεφαλής σχεδιασμού Adrian Newey. Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς πως αν τους δώσεις κινητήρα, μπορεί να κάνουν τρομακτικά καλό μονοθέσιο και να είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Η ομάδα μου, οι μηχανολόγοι μας και οι αεροδυναμιστές μας ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Γι’ αυτό το λόγο, δεν θα είχαμε πρόβλημα να υπάρχει μία τέτοια συνεργασία και η ο ανταγωνισμός είναι καλοδεχούμενος. Δεν τον φοβόμαστε, δεν είναι αυτό το πνεύμα της Ferrari».

O... διαφορετικός τρόπος σκέψης του Arrivabene σίγουρα επέτρεψε στη Ferrari να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτής της συνεργασίας

O… διαφορετικός τρόπος σκέψης του Arrivabene σίγουρα επέτρεψε στη Ferrari να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτής της συνεργασίας

Όσο για τη Honda, δεδομένου πως αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα από τη Renault αλλά και βάσει των όρων συνεργασίας της με τη McLaren, θεωρούμε απίθανο να αποτελέσει ενδεχόμενη επιλογή για τη Red Bull. Άλλωστε, οι «ταύροι» δεν θα έφταναν σε επίσημο διαζύγιο με τη Renault αν δεν είχαν ήδη καταλήξει στον αντικαταστάτη της.