Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Wehrlein θα χρησιμοποιεί το Νο 94

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Wehrlein θα χρησιμοποιεί το Νο 94

FORMULA 1

O Wehrlein θα χρησιμοποιεί το Νο 94

FORMULA 1

Ο πρωταθλητής του DTM, Pascal Wehrlein, μετά από δυο χρόνια σε ρόλο δοκιμαστή για την Mercedes AMG Petronas, εξασφάλισε μια θέση στο grid του 2016 με τη Manor Racing.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ίσως γνωρίζετε κάθε οδηγός F1, διαλέγει έναν αριθμό με τον οποίο ταυτίζεται για το υπόλοιπο της καριέρας του στην κορωνίδα του motorsport. O Wehrlein επέλεξε ν’ αγωνίζεται με το Νο 94 στο φετινό πρωτάθλημα της F1 όπου θα συμμετέχει με τα χρώματα της Manor. Αυτός ήταν ο αριθμός που έφερε η Mercedes του με την οποία πήρε πέρυσι τον τίτλο στο Γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού. Επιπλέον ο Wehrlein έχει γεννηθεί το 1994. Χθες ο Wehrlein βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας όπου του πήραν μέτρα για κάθισμα.

Η μικρή βρετανική ομάδα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες ν’ αλλάξει πορεία και σ’ αυτό το πλαίσιο ο 22χρονος Γερμανός από Sigmaringen ίσως αποτελέσει την αιχμή του δόρατος. Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα στη Manor πήραν μεταγραφή ο συμπατριώτης μας Νικόλας Τομπάζης αλλά και ο κορυφαίος Βρετανός μηχανικός Pat Fry.

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στην νέα πρόκληση της καριέρας του ο Wehrlein που πέρυσι πήρε τον τίτλο στο DTM τόνισε: «Η Manor Racing είναι ένα σπουδαίο μέρος για να ξεκινήσω την καριέρα μου στη F1. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μια μικρή προσωποκεντρική ομάδα ελπίζω σύντομα να τους έχω γνωρίσει όλους. Ελπίζω να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς. Ένα ευχαριστώ στη Mercedes και τον Toto Wolff προσωπικά που οδηγεί την καριέρα μου και μου δίνει αυτή την ευκαιρία. Ευχαριστώ για την υποστήριξη τώρα είναι η σειρά μου ν’ αδράξω την ευκαιρία».

Η Manor Racing θα χρησιμοποιεί από φέτος υβριδικές μηχανές Mercedes. Προφανώς η γερμανική εταιρεία άδραξε την ευκαιρία να δώσει στο Wehrlein την δυνατότητα ν’ αγωνιστεί στη F1, καθώς ο νεαρός έχει δείξει πως το αξίζει. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο έτερος οδηγός της ομάδας. Ακούγονται μεταξύ άλλων τα ονόματα των Alexander Rossi, Will Stevens, Rio Haryanto.