Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Ρώσος της Toro Rosso!

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Ρώσος της Toro Rosso!

FORMULA 1

Ο Ρώσος της Toro Rosso!

FORMULA 1

Ο Daniil Kvyat είναι ο αντικαταστάτης του Daniel Ricciardo στη Scuderia Toro Rosso. Ο Αυστραλός πιλότος επιλέχθηκε ως αντικαταστάτης του Mark Webber που αποχώρησε από τη F1, έτσι η θέση του στην Toro Rosso έμεινε κενή.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 19χρονος Ρώσος πέρυσι αγωνίζονταν στο GP3 με την ομάδα της MW Arden και στην Ευρωπαϊκή F3 με την Carlin Motorsport. Έδωσε μάχη με το Carlos Sainz Jr αλλά και τον Felix da Costa για την θέση της Toro Rosso και τελικά την κέρδισε. Έτσι φέτος θα αγωνίζεται μαζί με τον Jean-Eric Vergne για λογαριασμό της Ιταλικής ομάδας.

Η πρεμιέρα του με την ιταλική ομάδα  στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης επισκιάστηκε από τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζει η ομάδα λόγω και της μονάδας ισχύος της Renault. Παραταύτα ο Ρώσος κατόρθωσε να συμπληρώσει συνολικά 1111km πίσω από το τιμόνι της STR9 και αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αυστραλία έχοντας ένα βαθμό εξοικείωσης με το μονοθέσιο.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά ο Kvyat τόνισε μεταξύ άλλων: «Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι συμπλήρωσα αυτά τα χιλιόμετρα. Είναι μεγάλη ανακούφιση για μένα και σίγουρα ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Συμπλήρωσα έναν αξιοπρεπή αριθμό γύρων και υπάρχουν θετικά σημάδια οπότε έχουμε μια σχετική αισιοδοξία. Έχουμε ακόμη αρκετό έδαφος να καλύψουμε και αυτό πρέπει να γίνει με σκληρή δουλειά εκτός κι αν οι αντίπαλοί μας στραβοπατήσουν όμως δε νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν δεν είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας φάνηκε πως το μονοθέσιο έχει καλή συμπεριφορά. Προσωπικά είχα διπλό πρόγραμμα και κατάφερα να κάνω κάποια βήμα προόδου σε όλες τις κατευθύνσεις και αυτό με βοήθησε να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είμαστε ακόμη σε φάση εκμάθησης και βελτίωσης και ταυτόχρονα ως ομάδα πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους».

Ο 19 χρονος Ρώσος, Daniil Kvyat μένει στην Ιταλία (Ρώμη) και εκτός της μητρικής του γλώσσας μιλά άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά. Επέλεξε ως αριθμό για ν’ αγωνίζεται φέτος το Νο 26 χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι’ αυτό.