Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Ricciardo επιβεβαίωσε πως είχε επαφές με τη Ferrari

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Ricciardo επιβεβαίωσε πως είχε επαφές με τη Ferrari

FORMULA 1

Ο Ricciardo επιβεβαίωσε πως είχε επαφές με τη Ferrari

FORMULA 1

Μπορεί η Scuderia Ferrari να επέλεξε τον Carlos Sainz Jr για τον ρόλο του αντικαταστάτη του Sebastian Vettel, όμως είχε κάποιες -θεωρητικές έστω- επαφές και με τον Daniel Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Αυστραλός, που μετακόμισε πέρυσι από τη Red Bull Racing στη Renault αλλά έχοντας δει το ρίσκο του να μην αποδίδει καρπούς, υπέγραψε για το 2021 με τη McLaren.

«Είχαμε επαφές και πριν από μερικά χρόνια. Αυτές συνεχίστηκαν, είχαμε επικοινωνία μέχρι και τώρα, δεν θα το αρνηθώ αυτό», είπε ο Ricciardo σε συνέντευξή του στο CNN Sport.

Ποια είναι όμως η άποψή του για τον οδηγό που πήρε τελικά τη δουλειά και από την επόμενη σεζόν θα είναι teammate του Charles Leclerc στο κόκκινο μονοθέσιο;

Advertisement
Advertisement

«Θεωρώ πως ο Carlos ταιριάζει στη Ferrari. Δεν αναρωτιέμαι “γιατί δεν πήραν εμένα”; Σκέφτομαι πως ο Carlos είχε πολύ καλή σεζόν το 2019, ήταν δημοφιλής και υποθέτω πως ταιριάζουν», σχολίασε ο Αυστραλός.

Όσο για τις δικές του επιλογές, ο 30χρονος είπε: «Δεν υπήρξε στιγμή όπου να άναψε μία λυχνία πάνω από το κεφάλι μου και ξαφνικά να είπα “αυτό θα κάνω”. Δεν είδα κάτι στη McLaren όπως δεν είχα δει κάτι και στη Renault όταν αποφάσισα να πάω εκεί. Είχα και πριν συζητήσεις με τη McLaren, το 2018, που επίσης συνεχίστηκαν όλο αυτό τον καιρό. Προφανώς δεν είναι μία απόφαση την οποία παίρνεις σε μια νύχτα. Το σκέφτηκα πολύ, εξέτασα όλες τις παραμέτρους, δεν ήταν εύκολη απόφαση».

Advertisement

Σε 171 εκκινήσεις ο Ricciardo έχει 13 ταχύτερους γύρους, 3 pole position, 29 παρουσίες στο βάθρο και 7 νίκες – όλες κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Red Bull Racing. Πέρυσι στη Renault είχε μόνο ένα τερματισμό στο Top-5!

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
F1: Το νέο πλάνο με 8 GP το καλοκαίρι στην Ευρώπη

Επίσημο: Δεν θα γίνει Grand Prix Ολλανδίας φέτος (video)

Ο Boris Johnson θέλει να «σώσει» το Grand Prix Μ. Βρετανίας

Advertisement