Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Montoya και ο Picasso!

Ελλάδα 23:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Montoya και ο Picasso!

FORMULA 1

Ο Montoya και ο Picasso!

FORMULA 1

Πως μπορεί να συνδέονται οι αγώνες του αυτοκινήτου με την τέχνη; Ο πρώην αστέρας της Formula 1 και νυν οδηγός στο IndyCar Series, Juan Pablo Montoya, έδωσε την απάντηση όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ύπαρξη τεχνολογικών συστημάτων όπως το DRS στα σύγχρονα μονοθέσια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Κολομβιανός που στα χρόνια του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού φημιζόταν για τις παράτολμες προσπάθειες του για προσπέρασμα, μίλησε στην εκπομπή «Racer’s Edge» και ήταν… απολαυστικός!

«Το DRS σίγουρα βοηθάει στην αύξηση του θεάματος καθώς πραγματοποιούνται πολλές προσπεράσεις. Όμως κατά την προσωπική μου άποψη, το προσπέρασμα, αποτελεί τέχνη. Με το DRS, είναι σαν να δίνεις… photoshop στον Picasso! Παλαιότερα, έπρεπε να σκεφτείς καλά το πότε και πως θα ρισκάρεις για να προσπεράσεις, τώρα δεν έχουμε πραγματικές μάχες για θέσεις. Αν ένα μονοθέσιο είναι στην ευθεία αρκετά κοντά στο προπορευόμενο ώστε να έχει ο οδηγός δυνατότητα χρήσης του DRS, τότε περνά χωρίς πρόβλημα μέχρι την επόμενη στροφή», είπε μεταξύ άλλων ο 38χρονος πια Montoya.

Advertisement
Advertisement

Ο γεννημένος στη Μπογκοτά οδηγός που είχε 7 νίκες στα χρόνια του στη Formula 1 ως οδηγός των Williams και McLaren, αφού είχε ανεπιτυχή καριέρα στο πρωτάθλημα NASCAR, φέτος επέστρεψε σε αγώνες μονοθεσίων και συγκεκριμένα στα IndyCar.