Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Mika Hakkinen σχολιάζει τις team orders της Ferrari

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Mika Hakkinen σχολιάζει τις team orders της Ferrari

FORMULA 1

Ο Mika Hakkinen σχολιάζει τις team orders της Ferrari

FORMULA 1

Μετά το Grand Prix της Κίνας, το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης είναι αναμφίβολα οι επιλογές της Ferrari σε ότι αφορά στους οδηγούς της.

Advertisement
Advertisement

Την άποψή του για το θέμα εξέφρασε και ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Mika Hakkinen, που ανέλυσε πως πιστεύει ότι θα έπρεπε η ιταλική ομάδα να διαχειριστεί τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc.

«Ο Charles Leclerc έκανε καλύτερο ξεκίνημα από τον teammate του στη Ferrari, Sebastian Vettel, και θα έπρεπε να τον αφήσουν να αγωνιστεί κανονικά και να κυνηγήσει τον Valtteri Bottas. Αντίθετα, του ζητήθηκε να κόψει ρυθμό και να αφήσει τον Vettel past, να περάσει. Πράγμα που ήταν λάθος. Όταν πρέπει να κερδίσεις μία ομάδα τόσο ισχυρή όσο η Mercedes, δεν έχει περιθώριο να παίζεις παιχνίδια. Η Ferrari πρέπει να σταματήσει να επικεντρώνεται στο τι κάνει με τους οδηγούς της και να αρχίσει να επικεντρώνεται στο πως θα κερδίσει τον ανταγωνισμό. Στην προσπάθεια να νικήσει τη Mercedes, κανένας στη Ferrari δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το αν θα είναι ο Leclerc ή ο Vettel που θα κερδίσει τον αγώνα. Νομίζω πως ο Leclerc είχε κάθε δικαίωμα να είναι εκνευρισμένος, επειδή η στρατηγική τον έριξε στην πέμπτη θέση, πίσω και από τη Red Bull του Max Verstappen. Πρέπει να ξεχάσουν τις team orders και να επικεντρωθούν στο πώς να νικήσουν», έγραψε ο Φινλανδός στη στήλη του στο website της Unibet.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα, οι δύο οδηγοί της Scuderia να είναι πίσω στη βαθμολογία από τον Verstappen.