Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Merhi στη Manor F1

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Merhi στη Manor F1

FORMULA 1

O Merhi στη Manor F1

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, ο Roberto Merhi εξασφάλισε τη θέση του δεύτερου οδηγού στην ομάδα της Manor F1, τη… «συνέχεια» της προβληματικής Marussia. Ο Ισπανός οδηγός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας που αφορά στο ξεκίνημα της σεζόν με δεδομένο μόνο το Grand Prix Αυστραλίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο 23χρονος πήρε πέρυσι μία πρώτη γεύση από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, συμμετέχοντας σε ελεύθερες δοκιμές με την Caterham. Τώρα, ήρθε η ώρα για το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο πλευρό του Will Stevens που έχει ήδη ανακοινωθεί.

«Επιτέλους είμαι σε θέση να ανακοινώσω κάτι που πάντα ονειρευόμουν – θα τρέξω σε ένα Grand Prix. Μπορεί να μην έχουμε τα μέσα να αντιμετωπίσουμε τις άλλες ομάδες ισότιμα, μιας και θα έχουμε μονοθέσιο και μονάδα ισχύος του 2014 αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», είπε ο Merhi.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω, μιας και είχε τρέξει με τη Manor στην Ευρωπαϊκή F3 το 2009! Φέτος, ο Ισπανός έχει ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 με την ομάδα της Pans αλλά εφόσον του δοθεί η ευκαιρία να τρέξει και σε άλλα Grand Prix της F1, αναμένεται να τροποποιήσει ανάλογα το πρόγραμμά του.

Επίσης ανακοινώθηκε ως οδηγός εξέλιξης ο Jordan King, που «τυχαίνει» να είναι γιος του επενδυτή της Manor, Justin King.