Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Massa είναι πιο ελεύθερος τώρα!

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Massa είναι πιο ελεύθερος τώρα!

FORMULA 1

Ο Massa είναι πιο ελεύθερος τώρα!

FORMULA 1

Ο Βρετανός μηχανικός που πλέον βρίσκεται στη Williams σε ρόλο επικεφαλής στον τομέα απόδοσης του μονοθεσίου, βρίσκεται δίπλα στο Felipe Massa σχεδόν μια δεκαετία. Ο Smedley ήταν μηχανικός αγώνα του Βραζιλιάνου στη Ferrari και μετά την αποχώρηση του Massa από την Ιταλική ομάδα τον ακολούθησε στη Williams.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Massa τα τελευταία χρόνια στη Ferrari, ήταν Νο 2 οδηγός και παρά τη δυσφορία που έδειχνε, υποχρεώνονταν να κάνει στην άκρη προς χάρη του Alonso.

Στη Williams ο Massa ήδη αρνήθηκε να υπακούσει σε εντολή στο τέλος του Μαλαισιανού GP. Εν τέλει η ομάδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους πιλότους της για την αναστάτωση.

Advertisement
Advertisement

Ο 41χρονος Smedley μιλώντας για το πως κινείται ο Massa στη Williams τόνισε μεταξύ άλλων: «Ξέρω το Felipe πολύ καλά, από μέσα και απ’ έξω. Είναι πολύ καλός οδηγός και εδώ έχει την ελευθερία να κάνει όσο καλύτερα μπορεί αυτό για το οποίο πληρώνεται. Είναι φυσιολογικό λοιπόν να αποδίδει. Τον βλέπω τώρα είναι πολύ χαλαρός, έχει την εμπειρία και την ωριμότητα και αξιοποιεί τις γνώσεις του πολύ καλά. Κατανοεί πως η δουλειά του σ’ αυτή την ομάδα δεν είναι μόνο να οδηγεί το μονοθέσιο, αλλά να καθοδηγεί και τους ανθρώπους. Ξέρει πως να το κάνει αυτό, θήτευσε κοντά σε κορυφαίους όπως ο Schumacher και τώρα είναι η σειρά του να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση. Τα καταφέρνει πολύ καλά στο ρόλο του ηγέτη».

Ο Massa μετά από 4 αγώνες έχει καταφέρει να πάρει 12 βαθμούς έναντι 24 του νεαρού Φινλανδού teammate του Valtteri Bottas.