Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Marchionne ονειρεύεται την Alfa Romeo στη F1!

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Marchionne ονειρεύεται την Alfa Romeo στη F1!

FORMULA 1

Ο Marchionne ονειρεύεται την Alfa Romeo στη F1!

FORMULA 1

Eρωτηματικά προκαλεί η εμμονή του επικεφαλής στο γκρουπ Fiat – Chrysler, Sergio Marchionne με την επαναφορά της θρυλικής Alfa Romeo στη Formula 1. Η Ιταλική φίρμα που έχει φανατικούς υποστηρικτές και ανθρώπους παθιασμένους με τα αυτοκίνητά της και το σήμα της βρίσκεται μετά από σχεδόν 110 χρόνια ζωής σε δύσκολη θέση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Το τελευταίο μοντέλο ευρείας παραγωγής που παρουσίασαν μας φέρνει πίσω στο 2009, πρόκειται για την Giulietta που φέτος θα ανανεωθεί.  Προφανώς αυτοκίνητα περιορισμένης παραγωγής όπως η 4C δεν αφορούν στο ευρύ κοινό της Alfa Romeo που στα χρόνια που πέρασαν είδε τις 159, Spider, Brera, Mito να μην ανανεώνονται και την μάρκα να μένει ουσιαστικά με ένα αυτοκίνητο. Εν αναμονή βεβαίας της διαβόητης Julia που θα καθυστερήσει όπως ανακοινώθηκε, ενώ μέχρι στιγμής «παίζει» μόνη της σε κατηγορία από 500PS και πάνω.

Μέσα σ’ όλα αυτά και με τους Alfisti ανά τον πλανήτη ν’ αναρωτιούνται γιατί η Alfa Romeo βαδίζει στο δρόμο που χάραξε η Lancia ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne αρέσκεται σε πομφόλυγες άνευ κόστους.

Advertisement
Advertisement

marchionne-ferrari-presscon640

Μιλώντας στην Gazzetta dello Sport για το σάλο που είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του πριν τις γιορτές όσον αφορά στην ανάκαμψη της Alfa Romeo στη F1 ο Marchionne έριξε λάδι στη φωτιά: «Για να ξαναχτίσουν το όνομά τους πρέπει να σκεφτούν την επιστροφή στη F1. Προφανώς πρέπει να δουλέψουν με τη Ferrari. Μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σασί και το δικό τους κινητήρα. Δεν δώσαμε κινητήρα Ferrari στη Red Bull αλλά κάπως πρέπει να συνεχιστεί η F1. Το σημαντικό είναι να μπουν και άλλοι κατασκευαστές στο άθλημα. Προτιμώ να τους δω στη F1 απ’ ότι σε αγώνες αντοχής όπως το Man».

Πριν η Red Bull επιστρέψει στη Renault και στις γαλλικές υβριδικές μηχανές που θα χρησιμοποιεί φέτος με τη σφραγίδα της TAG Heuer υπήρχε συζήτηση μήπως πάρει υβριδικές μηχανές από τη Ferrari με τη σφραγίδα της Alfa Romeo. Τα λογότυπα της Ιταλικής φίρμας εμφανίζονταν στο περσινό μονοθέσιο της Ferrari. Βέβαια άλλο πράγμα είναι η επιστροφή της Alfa Romeo στη F1 και άλλο το να κολλήσεις μια ταμπέλα Alfa Romeo σε μια υβριδική μηχανή κατασκευασμένη από τη Ferrari…