Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Magnussen είχε επαφές με τη Red Bull!

Ελλάδα 0:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Magnussen είχε επαφές με τη Red Bull!

FORMULA 1

O Magnussen είχε επαφές με τη Red Bull!

FORMULA 1

Όταν η Red Bull Racing αναζητούσε έναν μπαρουτοκαπνισμένο οδηγό για τον ρόλο του teammate του Max Verstappen για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2021, ο συντάκτης αυτού του άρθρου είχε ψηλά στην ολιγομελή λίστα το όνομα του Kevin Magnussen.

Advertisement
Advertisement

Να όμως που προκύπτει πως ο Δανός είχε ήδη επαφές με το στρατόπεδο της Red Bull, δύο σεζόν νωρίτερα. Επαφές που δεν προχώρησαν – αλλιώς είναι δεδομένο πως η καριέρα του θα είχε πάρει εντελώς διαφορετικό δρόμο.

Ο Magnussen ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική μετάδοση του Grand Prix του Μπαχρέιν στο TV3+ που έχει τα δικαιώματα προβολής των αγώνων. Έριξε τη… βόμβα πως είχαν υπάρξει επαφές ενόψει της σεζόν του 2019 και μετά, μιλώντας στην εφημερίδα B.T., μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας μάλιστα πως ήταν η πλευρά της αυστριακής εταιρείας που επικοινώνησε μαζί του.

Magnussen-barcatest20-e1000x600

Advertisement
Advertisement

«Όταν μιλήσαμε, έγινε εξ αρχής σαφές πως είχαν αποφασίσει σε ποιον θα έδιναν τη θέση στη Red Bull Racing. Είπαν όμως πως θα υπήρχε κενή θέση οδηγού στη Scuderia Toro Rosso. Δεν φτάσαμε σε σημείο να μου καταθέσουν πρόταση για συμβόλαιο αλλά ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχε αυτή η επιλογή για εμένα. Επέλεξα να μην την ακολουθήσω καθώς ένιωθα πολύ καλά στη Haas και πίστευα πως θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την ανοδική μας πορεία», είπε o 28χρονος.

Το 2018 η Haas είχε κλείσει τη σεζόν στην πέμπτη θέση των κατασκευαστών ενώ η Toro Rosso ήταν μόλις ένατη. Όμως την επόμενη χρονιά, η STR σκαρφάλωσε στην έκτη θέση, την ώρα που η Haas ήταν εκείνη που κατρακύλησε στην ένατη.

Κι εκτός αυτού, ως γνωστόν η προαγωγή του Pierre Gasly στη Red Bull Racing κράτησε μόνο 12 αγώνες, έπειτα αντικαταστάθηκε από τον Alex Albon. Αν τότε ο Magnussen είχε πει ναι στην Toro Rosso, θα μπορούσε να ήταν εκείνος ο teammate του Verstappen από το Βέλγιο και μετά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Mikaela Ahlin-Kottulinsky: Η οδηγός της Extreme E μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (+video)

Advertisement

Με θεατές τα Grand Prix σε Πορτογαλία και Ισπανία

O Alonso εγκατέλειψε λόγω ενός… σάντουιτς!