Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Leclerc μιλάει για το προσπέρασμα στον Vettel

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Leclerc μιλάει για το προσπέρασμα στον Vettel

FORMULA 1

O Leclerc μιλάει για το προσπέρασμα στον Vettel

FORMULA 1

Πολλά έχουν ειπωθεί για το προσπέρασμα του Charles Leclerc επί του Sebastian Vettel στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

Advertisement
Advertisement

Παρότι τελικά περιορίστηκαν στις θέσεις 3 και 5 αντίστοιχα, ο μεταξύ τους «εμφύλιος», παρότι κράτησε λίγο στην πίστα, συζητιέται πολύ έκτοτε. Πως περιγράφει όμως ο ίδιος ο Leclerc το προσπέρασμά του;

«Είναι πάντα δύσκολη κατάσταση όταν μάχεσαι με τον team-mate σου, γιατί το ρίσκο είναι μεγάλο και σε κάθε ομάδα, πριν τον αγώνα σου λένε πως μπορείς να δοκιμάσεις ότι θες με τους άλλους, όμως με τον team-mate σου πρέπει να είσαι προσεκτικός. Κι αυτό είναι λογικό. Όμως είχα την ευκαιρία να περάσω και δεν δίστασα, απλά επεδίωξα το προσπέρασμα. Χάρηκα που ήταν επιτυχημένο με την πρώτη προσπάθεια – ειδικά μετά την κακή εκκίνηση», είπε ο Μονεγάσκος στο F1i.com.

Μία ημέρα μετά τον αγώνα του Περσικού Κόλπου, δημοσιοποιήθηκε ένα team radio στο οποίο ο ταλαντούχος οδηγός ενημερώνει την ομάδα του πως είναι ταχύτερος του Vettel και παρότι λαμβάνει εντολή να περιμένει δύο γύρους, αυτός περνάει τον πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή!

Advertisement
Advertisement

«Απλά τους ενημέρωνα πως είμαι ταχύτερος. Νομίζω πως μου είπαν ‘εντάξει, ας μείνουμε έτσι δύο γύρους’, όμως στην επόμενη ευθεία είχα ξεκάθαρη ευκαιρία να περάσω και το έκανα. Έπειτα ήμουν απλά ταχύτερος και έκανα τον αγώνα μου», ξεκαθάρισε ο Leclerc.

Μάλιστα ήταν καθοδόν για τη νίκη αλλά χάνοντας ένα κύλινδρο στον κινητήρα εσωτερικής καύσης της Ferrari, περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Ήταν βέβαια το παρθενικό βάθρο στη σύντομη καριέρα του στη Formula 1.

Advertisement