Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Leclerc και η Ferrari επέστρεψαν στις νίκες (video)

Ελλάδα 4:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Leclerc και η Ferrari επέστρεψαν στις νίκες (video)

FORMULA 1

O Leclerc και η Ferrari επέστρεψαν στις νίκες (video)

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως επίσημος οδηγός της Scuderia Ferrari σε… Virtual Grand Prix!

Advertisement
Advertisement

Με τη παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού να έχει πατήσει φρένο σε κάθε πραγματική αγωνιστική δραστηριότητα, παρατηρείται άνθιση των eSports. Εδώ και μερικές εβδομάδες βλέπουμε πληθώρα αγώνων και η επίσημη Formula 1 δεν θα μπορούσε να μείνει θεατής.

Παρότι στο Virtual Grand Prix του Μπαχρέιν είχαμε ελάχιστες συμμετοχές από τους επίσημους οδηγούς των ομάδων της F1, στο Virtual Grand Prix της Αυστραλίας είχαμε 6 πρόσωπα που θα παρατάσσονταν κανονικά στο grid: τους Charles Leclerc (Ferrari), Alex Albon (Red Bull Racing), George Russell / Nicholas Latifi (Williams), Lando Norris (McLaren) και Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

Μαζί τους ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 Jenson Button (McLaren), ο μικρός αδερφός του Leclerc και μέλος της ακαδημίας της Ferrari, Arthur , οι δοκιμαστές της Haas Pietro Fittipaldi και Louis Deletraz, οι οδηγοί της Mercedes Stoffel Vandoorne και Esteban Gutierez, ο κορυφαίος αθλητής του κρίκετ Ben Stokes (Red Bull Racing) καθώς και γνωστά ονόματα του Sim Racing.

Advertisement

O Charles Leclerc λοιπόν θριάμβευσε, στο ντεμπούτο του μάλιστα στα VGPs, έχοντας τα ηνία από την αρχή ως το τέλος. Πίσω του τερμάτισε ο rookie της Formula 2, Christian Lundgaard (Renault) που θα είχε την pole αν δεν λάμβανε ποινή 5 θέσεων στο grid. Ανέκαμψε όμως στον αγώνα και σκαρφάλωσε δεύτερος, με τον George Russell να συμπληρώνει το βάθρο.

Στους 28 γύρους στο Άλμπερτ Παρκ είδαμε πολλές μάχες ενώ θετικά σχολιάστηκε το φιλικό κλίμα και οι συζητήσεις ανάμεσα στους οδηγούς. Δυστυχώς τόσο ο Norris που είχε προβλήματα σύνδεσης όσο και ο Gutierrez, δεν κατάφεραν να τρέξουν στον αγώνα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο συγκεκριμένος αγώνας που μεταδόθηκε μέσω του επίσημου καναλιού της F1 στο You Tube, μετρά ήδη περισσότερες από 1.242.000 προβολές. Δείτε τον κι εσείς πατώντας play!

Διαβάστε ακόμα:
Project Pitlane: Οι ομάδες της F1 στον αγώνα ενάντια στον Covid-19
Οι μισθοί των οδηγών της F1 για το 2020!
O Marko ήθελε να δημιουργήσει camp… κορωνοϊού για τους οδηγούς του!