Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Jacques Villeneuve στο NewsAuto!

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Jacques Villeneuve στο NewsAuto!

FORMULA 1

O Jacques Villeneuve στο NewsAuto!

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997 μιλάει στο NewsAuto.gr και τον Πάνο Σεϊτανίδη για τη σύγχρονη Formula 1, την εσωτερική μονομαχία των Nico Rosberg και Lewis Hamilton στη Mercedes αλλά και για το αίνιγμα που ακούει στο όνομα Kimi Raikkonen.

Advertisement
Advertisement

Πρώτο θέμα της συζήτησής μας, δεν είναι άλλο από τη νέα εποχή της Formula 1. Παρότι αιωνίως γκρινιάρης, ο 43χρονος μας ξαφνιάζει βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο.
«Έχουμε ωραίους αγώνες. Είναι διασκεδαστικοί, συναρπαστικοί. Δεν μου αρέσουν τα φετινά μονοθέσια, δεν μου αρέσει αυτή η μοντέρνα Formula 1. Δεν είναι… extreme, όπως θα έπρεπε να είναι, έχουμε όμως ωραίους αγώνες κι αυτό είναι που έχει σημασία», παραδέχεται ο Καναδός.

Η συζήτησή μας, λάμβανε χώρα στα paddock, ακριβώς έξω από το motorhome της Ferrari. Τα 45 λεπτά που είχαν προηγηθεί, μιλούσε σε ζωντανή σύνδεση της RAI, αναλύοντας τα κακώς κείμενα της ιταλικής ομάδας. Εύλογη η ερώτηση λοιπόν: «Τι πάει στραβά στη Ferrari όλα αυτά τα χρόνια και αδυνατεί να επιστρέψει στους τίτλους»;

Advertisement
Advertisement

Ο Villeneuve απαντά: «Δεν ξέρω, δείχνουν να αδυνατούν να εξελίξουν το μονοθέσιο μέσα στη σεζόν. Υπάρχει αδυναμία κατανόησης, εντός της ομάδας,  του λόγου για τον οποίο όλα πάνε στραβά. Όμως πριν κάνεις αλλαγές, πρέπει να κατανοήσεις τι γίνεται λανθασμένα».

Κοινώς, τα βάζει με τεχνικούς, με διοίκηση και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από το στόχαστρό του και ο Kimi Raikkonen. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είναι φέτος σκιά του εαυτού του και ο Villeneuve δεν μασάει τα λόγια του: «Ίσως να μην είναι πια όσο καλός ήταν παλαιότερα. Δεν ξέρω. Έχουν περάσει πλέον πολλοί αγώνες. Προς το τέλος της περυσινής σεζόν, ο Romain Grosjean ήταν ταχύτερός του στη Lotus. Απ’ όταν υπέγραψε στη Ferrari, ήταν συνήθως  πιο αργός από τον Felipe Massa! Είναι δύσκολο να εξηγείς γιατί, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι γρήγορος».

Τελευταίο ερώτημα αφορά φυσικά στον εμφύλιο της Mercedes. Ποιος θα επικρατήσει στο τέλος;

Advertisement

«Στην πορεία της σεζόν οι ισορροπίες άλλαζαν συνεχώς.  Όμως ο Nico Rosberg δείχνει να έχει “φονικό ένστικτο” κι αυτό κάνει τη διαφορά», τονίζει ο νικητής 11 Grand Prix.

Advertisement

Το μικρόφωνο κατεβαίνει, οι κάμερες σταματούν να γράφουν όμως ο Villneuve έχει όρεξη να συνεχίσει τη συζήτηση για ένα από τα παραπάνω θέματα. Λιγότερο… «πολιτικώς ορθά», πιο αυστηρά, πιο προσωπικά. Προφανώς τα off the record λόγια, θα παραμείνουν off the record. Δεν παύει όμως να σε εκπλήσσει η άποψη που μπορεί να έχει ένας πρώην πρωταθλητής, για έναν άλλο πρώην πρωταθλητή….