Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Hulkenberg ταχύτερος στο πρώτο 4ημερο τεστ εξέλιξης της F1

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Hulkenberg ταχύτερος στο πρώτο 4ημερο τεστ εξέλιξης της F1

FORMULA 1

O Hulkenberg ταχύτερος στο πρώτο 4ημερο τεστ εξέλιξης της F1

FORMULA 1

Με τη Renault και τον Nico Hulkenberg στην κορυφή της κατάταξης έκλεισε η τέταρτη και τελευταία ημέρα του πρώτου χειμερινού τεστ εξέλιξης για τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η επίδοση του Γερμανού που ήταν στο 1.17.393, ήταν η καλύτερη που είδαμε αυτές τις τέσσερις ημέρες στο σιρκουί του Μονμελό στη Βαρκελώνη. Ο Hulkenberg σημείωσε αυτό το χρόνο στο απογευματινό μέρος, χρησιμοποιώντας τη C5 γόμα που είναι η πιο μαλακή στη νέα γκάμα ελαστικών της Pirelli.

Advertisement
Advertisement

Πάντως η μέρα έκλεισε με γλυκόπικρη γεύση για τη γαλλική ομάδα, καθώς λίγο μετά την επίτευξη της παραπάνω επίδοσης, η RS19 ακινητοποιήθηκε στην άκρη της πίστας, με αποτέλεσμα η Renault που μοίρασε σήμερα το πρόγραμμά της ανάμεσα στους δύο οδηγούς, να καλύψει λιγότερους γύρους από κάθε άλλη ομάδα – μόλις 58. Ο Daniel Ricciardo σημείωσε την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Ανάμεσά τους είχαν τον Alex Albon, σε άλλη μία καλή ημέρα για τη Scuderia Toro Rosso. Ο Αγγλο-Ταϊλανδός οδηγός ήταν ταχύτερος όλων το πρωί ενώ κάλυψε 136 γύρους. Μάλιστα, προσμετρώντας και την χθεσινή επίδοση του Daniil Kvyat, η STR έχει τον δεύτερο και τον τρίτο καλύτερο χρόνο της εβδομάδας!

Advertisement

Αυτή τη φορά οι οδηγοί της Mercedes κάλυψαν λιγότερους γύρους, όμως για πρώτη φορά πάτησαν γκάζι και κατέβηκαν στο 1.17, με τον Valtteri Bottas να χρησιμοποιεί τα ελαστικά C5 και τον Lewis Hamilton να είναι ταχύτερος όλων με τα C4.

Ο Charles Leclerc συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα για λογαριασμό της Ferrari, αυτός με την πιο σκληρή, C3 γόμα. O Lando Norris πέτυχε τον καλύτερο έως τώρα χρόνο της McLaren MCL34 ενώ ο Antonio Giovinazzi «δούλεψε» περισσότερο από κάθε άλλον σήμερα, καλύπτοντας συνολικά 154 γύρους! Προκάλεσε όμως και δύο φορές καθεστώς κόκκινης σημαίας προς το φινάλε της ημέρας.

Ο Pierre Gasly έδειξε πως στις προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων η Red Bull Honda είναι άκρως ανταγωνιστική ενώ την πρώτη του επαφή με τη Williams FW42 είχε ο Robert Kubica.

Αναλυτικά οι χρόνοι: