Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Hermann Tilke αποκλειστικά στο NewsAuto

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Hermann Tilke αποκλειστικά στο NewsAuto

FORMULA 1

O Hermann Tilke αποκλειστικά στο NewsAuto

FORMULA 1

O αρχιτέκτονας που δημιουργεί όλες τις σύγχρονες πίστες της Formula 1, ο Hermann Tilke μίλησε στο NewsAuto.gr και τον Πάνο Σεϊτανίδη για δύο σιρκουί για τα οποία υπερηφανεύεται: αυτά του Σότσι που κάνει φέτος ντεμπούτο και του Σπίλμπεργκ.

Advertisement
Advertisement

Συναντήσαμε τον Γερμανό στα paddock του Red Bull Ring, όπως ονομάζεται πλέον το πάλαι ποτέ γνωστό ως A1 Ring. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι πως η συγκεκριμένη χάραξη, η πίστα δηλαδή που φτιάχτηκε πάνω στο παλιό Osterreichring, ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς του 59χρονου σήμερα Tilke. Ήταν ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο project που είχα αναλάβει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στην πλήρη αναβάθμιση στην πίστα που έκανε η Red Bull, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην αγωνιστική διαδρομή.

Μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά που έχει γίνει στο Red Bull Ring! Ήταν η πρώτη πίστα Formula 1 που σχεδιάσαμε, πριν από 18 χρόνια, κι όμως, παραμένει όπως ήταν! Δεν έχει αλλάξει τίποτα, ακόμα και το οδόστρωμα δεν είναι καινούριο. Όλα είναι 18 ετών αλλά ακόμα μοντέρνα! Τα εύσημα βέβαια πρέπει να δοθούν στη Red Bull, διότι έκαναν πολύ καλή δουλειά οργανώνοντας τα πάντα και κατάφεραν να φέρουν πάλι το Grand Prix στην Αυστρία. Όμως με χαροποιεί πολύ το γεγονός πως βλέπω ότι η δουλειά που κάναμε τότε, χαίρει ακόμα τόσο μεγάλης εκτίμησης“, μας είπε ο Tilke.

Advertisement
Advertisement

Από το μακρινό χθες, πάμε στο κοντινό αύριο. Αναφερόμαστε φυσικά στην πίστα της Ρωσίας, στο τουριστικό θέρετρο του Σότσι, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 10-12 Οκτωβρίου.

Θα είναι μοναδικό, καθώς η αγωνιστική διαδρομή είναι γύρω από τα στάδια που δημιουργήθηκαν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανυπομονώ γι’ αυτόν τον αγώνα. Πιστεύω πως θα έχει διαφορετική, ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Πρέπει να παραδεχτώ πως για αυτή την αγωνιστική διαδρομή, είχα περισσότερες συσκέψεις απ’ ότι για οποιαδήποτε άλλη! Όχι μόνο έπρεπε να τη φανταστώ σε ένα μέρος που ήταν ακόμα γιαπί, έπρεπε να το κάνω και έχοντας κατά νου πως θα είναι σαν σιρκουί πόλης, με όλα τα στάδια και τα κτίρια που είχαν προγραμματιστεί να χτιστούν εκεί. Πιστεύω όμως πως θα είναι πολύ ωραίος αγώνας“, είπε ο Γερμανός.

Advertisement

Ανάμεσα στις πίστες/αγωνιστικές διαδρομές που έχει δημιουργήσει η “Tilke Engineers & Architects”, είναι οι: A1 Ring (Αυστρία), Σεπάνγκ (Μαλαισία), Σακχίρ (Μπαχρέιν), Σαγκάη (Κίνα), Ίστανμπουλ Παρκ (Κωνσταντινούπολη), Bucharest Ring (Ρουμανία), Marina Bay (Σιγκαπούρη), Yas Marina (Άμπου Ντάμπι), Βαλένθια (Ισπανία), Άραγκον (Ισπανία), Γεονγκάμ (Κορέα), Moscow Raceway (Ρωσία), Buddh International Circuit (Ινδία) κ.α.