Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O γρήγορος Nico Hulkenberg

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O γρήγορος Nico Hulkenberg

FORMULA 1

O γρήγορος Nico Hulkenberg

FORMULA 1

Ο 28χρονος Γερμανός οδηγός της F1, παραμένει για το 2016 στη Force India που χρησιμοποιεί υβριδική μηχανή Mercedes. Στην καριέρα του χρησιμοποιεί το Νο 27 που παραπέμπει στον αδικοχαμένο Gilles Villeneuve.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Hulkenberg πήρε το πρωτάθλημα στο GP2 το 2009 το 2010 βρέθηκε στη F1 με τα χρώματα της Williams. Από τότε έχει εκκινήσει σε 96 GP χωρίς να κερδίσει κανένα, αλλά πέρυσι πήρε νίκη τις 24 Ώρες του Μαν.

Περιμένει ακόμη μια πρόταση από μεγάλη ομάδα για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η συνέντευξή του δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου της Force India.

Advertisement
Advertisement

Motor Racing - Formula One World Championship - Abu Dhabi Grand Prix - Practice Day - Abu Dhabi, UAE

Προφανώς θέλεις να οδηγήσεις ένα μονοθέσιο νικητή, είσαι ενοχλημένος που δεν έχει συμβεί ακόμη; 
Νομίζω πως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι λίγες, ποτέ δεν ήταν πολλές. Το να έχω μερικούς κακούς αγώνες όπως πέρυσι δεν αλλάζει και πολλά όμως δεν είναι ευχάριστο. Για να είμαι ειλικρινής το τελευταίο που με απασχολεί είναι μια πιθανή μεταγραφή.

Η νίκη στο Μαν υπενθύμισε πόσο καλός οδηγός είσαι;
Μια τέτοια επιτυχία δίνει ώθηση, έμπνευση και αυτοπεποίθηση. Σίγουρα βοηθάει καθώς το να νικάς είναι διαφορετικό. Μπορεί να κάνεις τον αγώνα της ζωής σου και να έρθεις 6ος. Νιώθεις ικανοποιημένος με την δουλειά που έκανες αλλά δεν είναι το ίδιο σα να έχεις κερδίσει.

Advertisement

Έμαθες σε νίκες στις πιο μικρές κατηγορίες σου φαίνεται δύσκολο να μην κερδίζεις στη F1; Είναι σκληρό και ενοχλητικό, αλλά έτσι είναι αυτό το άθλημα, χρειάζεσαι το κατάλληλο εργαλείο.

Ο οδηγός παίζει μεγαλύτερο ρόλο στα πρωτότυπα τύπου Μαν;
Ίσως λίγο, καθώς πιέζουν συνέχεια ενώ στη F1 είναι ενάντια στη φύση του οδηγού η προσπάθεια να προστατέψει τα ελαστικά και ενάντια σ’ αυτό που θέλω να κάνω. Αλλά αυτό αποτελεί πρόκληση αυτή τη στιγμή στη F1 πρέπει να το αντιμετωπίσω. Δεν μπορώ να επηρεάσω αυτά τα πράγματα και δεν έχει νόημα να χάνω χρόνο ή ενέργεια σ’ αυτά. Προσπαθώ να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος οδηγός, προσαρμόζομαι όσο καλύτερα μπορώ στην εκάστοτε κατάσταση.

Advertisement

hulk-lemans15-celebs-a640

Είναι πιο εύκολο να οδηγείς ένα σπορ πρωτότυπο;
Σίγουρα, πιέζεις για χρόνο χωρίς ν’ ανησυχείς για τα φρένα, ή τα ελαστικά η το καύσιμο. Βέβαια μπορεί να έχουμε κάποιους αγώνες στη F1 όπου δεν πιέζουμε πολύ, αλλά δεν θέλω να παρεξηγηθώ η F1 παραμένει κορυφαία.

Πως βλέπεις τα πράγματα στη Force India;
Σίγουρα έχουμε ικανά στελέχη με ποιότητα και αυτό είανι σημαντικό. Δεν έχουμε βέβαια τόσους πολλούς συνεργάτες ή χρήματα όπως οι μεγάλες ομάδες. Για τα δεδομένα μας τους αξίζουν συγχαρητήρια για όσα έχουν πετύχει.

Advertisement

Είσαι καιρό στη Force India νιώθεις άνετα;
Πολύ άνετα και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που παρέμεινα καθώς είμαι ευχαριστημένος. Έχω όλη την υποστήριξη που χρειάζομαι από την ομάδα αλλά και την διοίκηση αυτό είναι σημαντικό για έναν οδηγό. Επίσης η άνεση είναι κάτι που βοηθάει να βελτιώσεις την απόδοσή σου.

Τι πρέπει να κάνεις για να βρεθείς σε κορυφαία ομάδα;
Νομίζω ότι δίνεται σ’ αυτό περισσότερη σημασία απ’ ότι έχει. Δε με νοιάζει και τόσο. Απολαμβάνω αυτό που κάνω προσπαθώ  για το καλύτερο, να είμαι ταχύτερος από τον άλλο οδηγό της ομάδας (Perez) και ότι είναι να γίνει θα γίνει. Προφανώς θέλω να κερδίσω αγώνες αλλά έμαθα πλέον ότι αυτό δε γίνεται με το ζόρι. Θα είμαι εδώ δυο χρόνια ακόμη και για να είσαι καλός σήμερα πρέπει να επικεντρωθείς στο σήμερα.

Διαβάστε εδώ τι είπε πρόσφατα η ομάδα του, στο ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μία πρόταση για τον Hulkenberg από μία άλλη ομάδα.