Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Dennis περνάει στην αντεπίθεση!

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Dennis περνάει στην αντεπίθεση!

FORMULA 1

Ο Dennis περνάει στην αντεπίθεση!

FORMULA 1

Το θέμα των ημερών στον μαγικό κόσμο της Formula 1 είναι αναμφίβολα η πρόωρη και άκομψη απομάκρυνσή του Ron Dennis από το ρόλο του επικεφαλής της McLaren.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Μετά από 35 χρόνια σε διοικητικό και εκτελεστικό ρόλο, ο Βρετανός θα πρέπει πλέον να αρκεστεί σε ρόλο μετόχου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου, καθώς οι άλλοι βασικοί μέτοχοι ουσιαστικά του έδειξαν την πόρτα της εξόδου (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Η απάντηση του Dennis ήρθε μέσω της παρακάτω ανακοίνωσης:

Advertisement
Advertisement

«Είμαι απογοητευμένος που οι εκπρόσωποι της TAG και της Mumtalakat, των άλλων βασικών μετόχων της McLaren, που επέβαλλαν την απόφαση πρόωρης αποχώρησής μου, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τις επιπτώσεις των πράξεών τους στην επιχείρησή μας. Οι λόγοι που ανέφεραν είναι ψευδείς. Ο τρόπος διοίκησης μου είναι ο ίδιος που ήταν πάντα και είναι αυτός που επέτρεψε στη McLaren να γίνει μία αυτοκινητοβιομηχανία και μία εταιρείας τεχνολογίας που έχει κατακτήσει 20 παγκόσμια πρωταθλήματα στη Formula 1 και έχει εξελιχθεί σε έναν κολοσσό με ετήσιο τζίρο στα 850 εκατομμύρια λίρες. Στα χρόνια μου, συνεργάστηκα στενά με πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους, που βοήθησαν να κρατήσουμε τη McLaren στην τεχνολογική κορυφή. Δυστυχώς είναι σαφές πια πως ούτε η TAG, ούτε η Mumtalakat μοιράζονται το όραμά μου για τη McLaren αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης που έχει. Όμως το βασικό μου μέλημα είναι η εταιρεία που έχω χτίσει και οι 3500 εργαζόμενοι σε αυτή. Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το σημαντικό μετοχικό πακέτο και στις δύο εταιρείες του ομίλου αλλά και τη θέση μου στα διοικητικά τους συμβούλια, ώστε να προστατεύσω τα συμφέροντα και την αξία της McLaren, βοηθώντας στη δημιουργία του μέλλοντός της. Παράλληλα, όταν ολοκληρωθούν οι βάσει συμβολαίου δεσμεύσεις μου, σκοπεύω να δημιουργήσω ένα fund επένδυσης στον τεχνολογικό τομέα. Θα εκμεταλλευτό την γνώση μου, τους οικονομικούς πόρους αλλά και εξωτερικές επενδύσεις, ώστε να κυνηγήσω τις εμπορικές ευκαιρίες που μου προτάθηκαν τα τελευταία χρόνια αλλά στις οποίες δεν μπορούσα να ανταποκριθώ λόγω των δεσμεύσεών μου στη McLaren».

dennis-1st-GP-1966-640